A kakaóvaj többféle lehet

Kakaóvaj
Kakaóvaj

A bőr szépségének megőrzése elsősorban olyan termékekkel kell megtörténjen, amelyek vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaznak. A kakaóvaj tömb meglepő módon nemcsak kemény, de egészen lágy is lehet. A vaj textúráját tekintve, nagyon sokan azt hiszik, hogy a shea vaj és a kakaóvaj is hasonlóan viselkedik. Azonban ez nem igaz. A három legjelentősebb termelőként Brazíliát, Ghánát és Malajziát lehet megemlíteni, ahol igen nagy sikere van a speciális vajnak. A legkeményebb a maláj kakaóvaj, a legpuhább pedig a brazil.

A lamianaturashop.com weboldalon is elérhető a 100 %-os tisztaságú, finomítatlan és nyers kakaóvaj, amit a kakaófa terméséből, a kakaóbabból állítanak elő. Érdekes, hogy viszonylag alacsony hőmérséklet tartományban is, ami 33-36 C° fokot jelent, elkezd olvadni. A 20. században nagyon sokszor használtak már növényi eredetű zsiradékot a kakaóvaj pótlására. A flavonoidok szinte minden növényben megtalálhatóak, így a kakaóbabban is. Ezek biztosítják a virágok színét, pigmentjét.