A fogyókúra az életmódváltásról és az ételről szól elsősorban

Intenset diéta

Ahhoz, hogy valaki le tudja adni az évek során felszedett felesleges kilókat, nagyon sok mindent meg kell tennie. Először is szükséges a motiváció, hiszen nélküle nem lehet megvalósítani a célokat. A fogyókúra főleg a hölgyek körében állandó probléma, pedig egy kis odafigyeléssel, rendszeres mozgással, zöldségekben és gyümölcsökben gazdag életmóddal könnyedén lehet segíteni a felkúszott kilók leadásában.

Az intenset.hu weboldalon különböző blogokat olvashat, amelyek a segítségére lehetnek a motivációban, így pedig látható és tapasztalható, hogy akaraterővel mennyi mindent el lehet érni. Ha szomorú, nem érzi azt, hogy a világ része, esetleg megrekedt, akkor a meditáció is tökéletes választás a változtatáshoz, a belső békéhez és az összpontosításhoz. Sokan egyáltalán nem tudják, hogy mihez kezdjenek az életükkel, ezért különböző felesleges tevékenységek végzésébe menekülnek.

Tovább

Milyen tüneteket okoz a pajzsmirigy?

Pajzsmirigy problémák

Különféle kellemetlen panaszok megjelenése során, rengeteg dologra lehet következtetni, azonban ajánlatos a diagnosztizálást szakemberekre bízni. A pajzsmirigy problémák korosztálytól és nemtől függetlenül ütik fel a fejüket. Tudni kell azonban, hogy ez a szerv két eltérő tünetcsoportot okozhat, ugyanis a pajzsmirigy túlműködhet vagy éppenséggel kevésbé funkcionálhat.

Az emberek többsége hirtelen súlygyarapodást, fáradtságot, kedvetlenséget, illetve emésztési zavarokat fedezhetnek fel. A másik esetben bőrszárazság és fogyás alakul ki. Teljesen szükségtelen saját kézbe venni a dolgokat, hiszen ebből csupán probléma vagy komplikáció adódhat.

Tovább

Mi okozhat igazán feszítő fogfájást?

feszítő fogfájás
feszítő fogfájás
Általában az ember akkor megy fogorvoshoz, amikor már nagyon fáj a foga és nem segít az otthon bevett fájdalomcsillapító sem. Többféle típusú fájdalommal találkozhatunk, hiszen a háttérben különböző problémákkal találkozik a fogorvos. A krónikus gyulladás tünete lehet a feszítő fogfájás, ami a különböző ingereknek köszönhetően egyre inkább fokozódik, legyen szó rágásról, mozgatásról, ételek és italok fogyasztásáról. Kopogtatásra ugyanilyen érzékeny a fog. Vannak esetek, amikor az arc is megdagad. Az állandó jellegű fájdalom arra utal, hogy a fogban lévő ideg is károsul.

Tovább

Mit nevezünk pajzsmirigy-alulműködésnek?

Pajzsmirigy

Sok ember küszköd a pajzsmirigy által okozott panaszokkal úgy, hogy közben nem is tud róla, mint amilyenek a rossz közérzet, az izomgyengeség, a fáradékonyság vagy a gombóc a torokban. Ha valaki ezeket tapasztalja, rendszerint elsiklik felettük vagy a rossz életvitelét okolja. Pedig a pajzsmirigy panaszok nagyon egyértelműen jelentkeznek és kezelésük viszonylag egyszerű, már-már bevett szokás az orvostudományban. A leggyakoribb ilyen betegség a pajzsmirigy alulműködés, ami abból ered, hogy szervezetünk hormontermelése elégtelen lesz, túl kevés thyroxint és trijód-tironint termel.

Tovább

Gerincvizsgálat sugárzásmentesen, gyorsan

Backscan
Backscan

A gyógyászat és az orvosi diagnosztika terén igen hasznosak azok az eszközök, amelyek pontos és széles körű vizsgálatokat tudnak elvégezni. Az egyik fontos szervünk a gerinc, amely nagyon gyakran van kitéve túlsúlyból vagy mozgáshiányból eredő fájdalomnak.

Eddig csak röntgensugárral volt elvégezhető a gerincvizsgálat, de már lehetőség van rá, hogy ennél sokkal precízebb képet kapjanak a szakemberek a gerinc állapotáról. Számos szervi probléma és végtagfájdalom oka rejtőzik itt, tehát egy pontosabb diagnosztika mindenképp képes feltárni az okokat.

Tovább

Egyszerű használni az inhalátort

Inhalátor
Inhalátor

A légúti megbetegedések nagyon gyakoriak napjainkban és egyaránt érintik a felnőtteket, gyermekeket. Ezt a problémát mindenki igyekszik a lehető leghamarabb megszüntetni. Azonban a szájon át szedhető gyógyszerek eljutnak a szervezet azon részeibe is, ahol nincs szükség rájuk, az inhalátor viszont hozzásegít ahhoz, hogy a gyógyító szerek bejussanak egyenesen a tüdőbe, légutakba.

Tovább

Megfázásra ezerjófű cseppecske szükséges

Ezerjófű cseppecske
Ezerjófű cseppecske

Az őszi és a téli időszak alatt, nagyon könnyen lehet valaki náthás. A legkönnyebben azok betegednek meg, akiknek az immunrendszerük gyenge. Ha náthás, akkor érdemes mindenképpen valamilyen készítményt fogyasztani és első lépésben a gyógynövényekkel kezdeni a kúrát. Az ezerjófű cseppecske felszakítja a lerakódásokat, így könnyíti a náthás tüneteket, csillapítja a nehézlégzést. Az ezerjófű cseppecske a légzés könnyítése mellett, az orrfolyásra is hatással van, ami szintén a nátha egyik kellemetlen velejárója.

Tovább

A víz hatása a szervezetünkre

Vízfogyasztás
Vízfogyasztás

Gyakran felmerül az a kérdés, hogy mennyi vizet kell innunk egy nap. Erre azonban a szakértők sem tudnak egyértelmű választ adni. Itt megtudhatjuk a fontosabb szempontokat, amelyeket figyelembe kell vennünk a vízfogyasztás esetén.

Tudjuk jól, hogy a szervezetünk több mint 70 %-át víz alkotja, így igen nagy jelentősége van az egészségünk megőrzésében. Ebből valamennyit elveszítünk a nap folyamán, amit pótolni kell. A szakirodalom általában 2-2,5 liter víz fogyasztását ajánlja naponta.

Tovább

A pajzsmirigy hormon a szervezet szabályozója

Pajzsmirigy termelődése
Pajzsmirigy termelődése

A belső elválasztású mirigyek felelősek a szervezet optimális hormonháztartásáért. A pajzsmirigy hormon az anyagcserében, emésztésben, illetve az energiaellátásban játszik kulcsfontosságú szerepet. A pajzsmirigy hormon elégtelen vagy nagy mennyiségű termelődése pajzsmirigy-működési zavarokhoz vezethet, amelyek tünetei látványosan és érzékelhetően hatnak ki a szervezetre. A szimptómák sokszínűsége sok esetben helytelen diagnózis meghatározásához vezethet, mivel a kedvetlenség, fáradékonyság, rossz közérzet is a betegség tünetei lehet.

A testsúly megváltozása, a kóros fogyás- és hízásképtelenség, a székrekedés, szív- és érrendszeri problémák a működési zavar észlelhető jelei közé sorolhatóak, amelyek kezelése életmódváltozást igényel. A helyes táplálkozás és a megfelelő testmozgás, edzés a szervezet javára válik, amíg étrend-kiegészítők fogyasztásával elérhető, hogy a pajzsmirigy hormon elégséges mennyiségben termelődjön. Egészsége érdekében gondoljon testére, és vizsgáltassa ki magát minél előbb!

Tovább

Étrend kiegészítő mogyoróvajas ízben

Étrend kiegészítő
Étrend kiegészítő

Ha a fehérje segítségével szeretné növelni az izomtömegét, akkor jó helyen jár, hiszen a Nutrition Trade oldalán mindig lehetőség nyílik a vásárlásra. A mogyoróvajas étrend kiegészítő nagy kedvencnek számít, tehát Ön is bátran kipróbálhatja.

Hozzájárul az izmok fejlesztéséhez, illetve a csontozat állapotának javításához. Bizonyára az edzés is sokkal jobban fog menni a rendszeres fogyasztásnak köszönhetően. Az étrend kiegészítő nem tartalmaz hozzáadott sót vagy cukrot, ami nagy előnyt jelent az egészséges táplálkozás szempontjából.

Tovább