Milyen tüneteket okoz a pajzsmirigy?

Pajzsmirigy problémák

Különféle kellemetlen panaszok megjelenése során, rengeteg dologra lehet következtetni, azonban ajánlatos a diagnosztizálást szakemberekre bízni. A pajzsmirigy problémák korosztálytól és nemtől függetlenül ütik fel a fejüket. Tudni kell azonban, hogy ez a szerv két eltérő tünetcsoportot okozhat, ugyanis a pajzsmirigy túlműködhet vagy éppenséggel kevésbé funkcionálhat.

Az emberek többsége hirtelen súlygyarapodást, fáradtságot, kedvetlenséget, illetve emésztési zavarokat fedezhetnek fel. A másik esetben bőrszárazság és fogyás alakul ki. Teljesen szükségtelen saját kézbe venni a dolgokat, hiszen ebből csupán probléma vagy komplikáció adódhat.

Tovább

Mi okozhat igazán feszítő fogfájást?

feszítő fogfájás
feszítő fogfájás
Általában az ember akkor megy fogorvoshoz, amikor már nagyon fáj a foga és nem segít az otthon bevett fájdalomcsillapító sem. Többféle típusú fájdalommal találkozhatunk, hiszen a háttérben különböző problémákkal találkozik a fogorvos. A krónikus gyulladás tünete lehet a feszítő fogfájás, ami a különböző ingereknek köszönhetően egyre inkább fokozódik, legyen szó rágásról, mozgatásról, ételek és italok fogyasztásáról. Kopogtatásra ugyanilyen érzékeny a fog. Vannak esetek, amikor az arc is megdagad. Az állandó jellegű fájdalom arra utal, hogy a fogban lévő ideg is károsul.

Tovább

Mit nevezünk pajzsmirigy-alulműködésnek?

Pajzsmirigy

Sok ember küszköd a pajzsmirigy által okozott panaszokkal úgy, hogy közben nem is tud róla, mint amilyenek a rossz közérzet, az izomgyengeség, a fáradékonyság vagy a gombóc a torokban. Ha valaki ezeket tapasztalja, rendszerint elsiklik felettük vagy a rossz életvitelét okolja. Pedig a pajzsmirigy panaszok nagyon egyértelműen jelentkeznek és kezelésük viszonylag egyszerű, már-már bevett szokás az orvostudományban. A leggyakoribb ilyen betegség a pajzsmirigy alulműködés, ami abból ered, hogy szervezetünk hormontermelése elégtelen lesz, túl kevés thyroxint és trijód-tironint termel.

Tovább

Gerincvizsgálat sugárzásmentesen, gyorsan

Backscan
Backscan

A gyógyászat és az orvosi diagnosztika terén igen hasznosak azok az eszközök, amelyek pontos és széles körű vizsgálatokat tudnak elvégezni. Az egyik fontos szervünk a gerinc, amely nagyon gyakran van kitéve túlsúlyból vagy mozgáshiányból eredő fájdalomnak.

Eddig csak röntgensugárral volt elvégezhető a gerincvizsgálat, de már lehetőség van rá, hogy ennél sokkal precízebb képet kapjanak a szakemberek a gerinc állapotáról. Számos szervi probléma és végtagfájdalom oka rejtőzik itt, tehát egy pontosabb diagnosztika mindenképp képes feltárni az okokat.

Tovább

Egyszerű használni az inhalátort

Inhalátor
Inhalátor

A légúti megbetegedések nagyon gyakoriak napjainkban és egyaránt érintik a felnőtteket, gyermekeket. Ezt a problémát mindenki igyekszik a lehető leghamarabb megszüntetni. Azonban a szájon át szedhető gyógyszerek eljutnak a szervezet azon részeibe is, ahol nincs szükség rájuk, az inhalátor viszont hozzásegít ahhoz, hogy a gyógyító szerek bejussanak egyenesen a tüdőbe, légutakba.

Tovább

Megfázásra ezerjófű cseppecske szükséges

Ezerjófű cseppecske
Ezerjófű cseppecske

Az őszi és a téli időszak alatt, nagyon könnyen lehet valaki náthás. A legkönnyebben azok betegednek meg, akiknek az immunrendszerük gyenge. Ha náthás, akkor érdemes mindenképpen valamilyen készítményt fogyasztani és első lépésben a gyógynövényekkel kezdeni a kúrát. Az ezerjófű cseppecske felszakítja a lerakódásokat, így könnyíti a náthás tüneteket, csillapítja a nehézlégzést. Az ezerjófű cseppecske a légzés könnyítése mellett, az orrfolyásra is hatással van, ami szintén a nátha egyik kellemetlen velejárója.

Tovább

A víz hatása a szervezetünkre

Vízfogyasztás
Vízfogyasztás

Gyakran felmerül az a kérdés, hogy mennyi vizet kell innunk egy nap. Erre azonban a szakértők sem tudnak egyértelmű választ adni. Itt megtudhatjuk a fontosabb szempontokat, amelyeket figyelembe kell vennünk a vízfogyasztás esetén.

Tudjuk jól, hogy a szervezetünk több mint 70 %-át víz alkotja, így igen nagy jelentősége van az egészségünk megőrzésében. Ebből valamennyit elveszítünk a nap folyamán, amit pótolni kell. A szakirodalom általában 2-2,5 liter víz fogyasztását ajánlja naponta.

Tovább

A pajzsmirigy hormon a szervezet szabályozója

Pajzsmirigy termelődése
Pajzsmirigy termelődése

A belső elválasztású mirigyek felelősek a szervezet optimális hormonháztartásáért. A pajzsmirigy hormon az anyagcserében, emésztésben, illetve az energiaellátásban játszik kulcsfontosságú szerepet. A pajzsmirigy hormon elégtelen vagy nagy mennyiségű termelődése pajzsmirigy-működési zavarokhoz vezethet, amelyek tünetei látványosan és érzékelhetően hatnak ki a szervezetre. A szimptómák sokszínűsége sok esetben helytelen diagnózis meghatározásához vezethet, mivel a kedvetlenség, fáradékonyság, rossz közérzet is a betegség tünetei lehet.

A testsúly megváltozása, a kóros fogyás- és hízásképtelenség, a székrekedés, szív- és érrendszeri problémák a működési zavar észlelhető jelei közé sorolhatóak, amelyek kezelése életmódváltozást igényel. A helyes táplálkozás és a megfelelő testmozgás, edzés a szervezet javára válik, amíg étrend-kiegészítők fogyasztásával elérhető, hogy a pajzsmirigy hormon elégséges mennyiségben termelődjön. Egészsége érdekében gondoljon testére, és vizsgáltassa ki magát minél előbb!

Tovább

Étrend kiegészítő mogyoróvajas ízben

Étrend kiegészítő
Étrend kiegészítő

Ha a fehérje segítségével szeretné növelni az izomtömegét, akkor jó helyen jár, hiszen a Nutrition Trade oldalán mindig lehetőség nyílik a vásárlásra. A mogyoróvajas étrend kiegészítő nagy kedvencnek számít, tehát Ön is bátran kipróbálhatja.

Hozzájárul az izmok fejlesztéséhez, illetve a csontozat állapotának javításához. Bizonyára az edzés is sokkal jobban fog menni a rendszeres fogyasztásnak köszönhetően. Az étrend kiegészítő nem tartalmaz hozzáadott sót vagy cukrot, ami nagy előnyt jelent az egészséges táplálkozás szempontjából.

Tovább

Sikert garantál a biorezonanciás dohányzás leszoktatás

Hatékony a biorezonanciás dohányzás leszoktatás
Hatékony a biorezonanciás dohányzás leszoktatás

Sajnos nem mondható el az, hogy a „dohányzás káros az egészségre” kifejezés csupán egy közhely. Igenis komoly egészségügyi problémákhoz vezet hosszú távon, ezért nem meglepő, hogy egyre többen szeretnének leszokni erről a káros szokásról. Jól tudjuk, hogy nem egyszerű. Hallott már a biorezonancia dohányzás leszokás hatékony és fájdalommentes módszeréről? Amennyiben már mindenfélét kipróbált, de a tapasztól kezdve a rágógumikig semmi nem használt, érdemes utánanéznie ennek az alternatív módnak is!

Annak érdekében, hogy elvégezhessük a páciensen az elektromágneses rezgéseken alapuló kezelést, nem szükséges előzetes orvosi kivizsgálás. A biorezonancia ugyanis nem jár mellékhatással és behatolással sem a szervezetébe. Továbbá, bármilyen más kezeléssel is alkalmazható, hiszen nem befolyásol semmit. Aki bevállalja a biorezonancia dohányzás leszokás folyamatát, azoknak szeretnénk a figyelmükbe ajánlani néhány előkészületet, amit be kell tartani.

Tovább