Honnan indult a hair transplant?

Egyre több ember veszi igénybe a kopasz foltok kiküszöbölésére irányuló műveleteket. A hajátültetés véglegesített módszerét viszonylag hosszú ideig fejlesztették ki.

A hair transplant története Japánban kezdődött a második világháború alatt. Egy Soji Okuda nevű orvos segített a sérült katonáknak megszabadulni a fej és az arc megégett részein keletkezett kozmetikai hibáktól. Idővel lehetővé vált a haj bármelyik testrészről történő átültetése.

Később, hogy eltüntessék a keletkezett sebeket a donor területeken, kifejlesztették a trichophte technikát, aminek köszönhetően szinte észrevehetetlenek a beavatkozás nyomai. A hair transplant módszereinek kifejlesztése során, a tudósok kipróbálták a mesterséges haj használatát is, de az allergiás reakciókat és állandó viszketést okozott.

Manapság a hair transplant összes módszere kombinálódik egymással, a maximális eredmény elérése érdekében, de mindegyik módszer saját jellemzőkkel rendelkezik. Ha bővebb felvilágosítást szeretne a témában, weboldalunkon megtalálja a szükséges információt.

Print Friendly, PDF & Email