A hővisszanyerős szellőztető megfelel az EU követelményeknek

A hővisszanyerős szellőztető minden szabálynak megfelel

Néha sikerül olyan szerkezeteket, gépeket feltalálnia az embernek, amelyeknek rendkívül furcsa nevük van, ennek ellenére nagyon hasznosak. A hővisszanyerős szellőztető neve elárulja annak szerepét is, mert valóban sikerült olyan technológiát kiépíteni benne, aminek köszönhetően jóval kevesebb hő távozik az épületekből a szellőztetés során.

A mai szigorú energetikai követelmények mind azt a célt szolgálják, hogy a lehető legkisebb hőt veszítsen el egy lakás. Várhatóan a jövőben ezeken a törvényeken tovább fognak szigorítani. Ez pedig azt jelenti, hogy a fent említett technológiai vívmányt nem ártana beszereltetni a lehető legtöbb épületbe, méghozzá rövid időn belül.

A hővisszanyerős szellőztető beszereltetése nem kötelező, de nem lehet tudni, hogy a közeljövőben nem teszi-e azzá az állam, hiszen Magyarország is bekapcsolódott az Európai Unió azon törekvésébe, aminek során igyekszik a minimálisra csökkenteni az épületek és lakások hő-vesztességét. A hővisszanyerős szellőztető 92 százalékos teljesítményével minden kétséget kizáróan beleillik az EU említett célkitűzésébe.

Print Friendly, PDF & Email