Különleges és egészséges az olivaolaj

A tradicionális olivaolaj

Ha a tradicionális olasz konyháról van szó, létezik egy alapanyag, amit sosem szabad kifelejteni egy séfnek vagy szakácsnak, aki teljes mértékben szeretné visszaadni a mindenki számár kedvelt ízeket, legyen szó bármilyen ételről is. Az olivaolaj a tradicionális jelleget kétségtelenül megtestesíti.

Ez már az ókorban is nagyra tartott terméknek számított, hiszen Homérosz is pozitívan vélekedett róla, ugyanis a történész úgy tartotta, hogy olivaolaj nem más, mint folyékony arany. Ekkor nemcsak a konyhában bizonyult elengedhetetlen kelléknek egy kancsó olíva olaj, hanem más területeken is. Például Görögországban az atléták, sportolók és olimpiai játékokon résztvevők rituálisan ezzel kenték be a testüket, arra számítva, hogy ez majd segít a győzelem elérésében.

Nyilván az olivaolaj vallási rítusoknál, gyógyszerek alapanyagaként, lámpaolajként is megállta a helyét, és nem csak akkor választották ezt az ókorban, amikor élelmiszerként akarták fogyasztani, felhasználni. Az extra szűz olivaolaj megrendelhető a számos online bolttól.