Kutatások szerint a pezsgő másképp is felhasználható

Pezsgő másképp

A kutatók már korábban rájöttek arra, hogy a vörösbornak jótékony egészségügyi hatása van az ember szervezetére. Nemrégiben azonban azt is bebizonyították, hogy a pezsgő másképp is fogyasztható, nemcsak ünneplések alkalmával, hanem egészségügyi szempontból, hiszen pozitív hatással van a szívre, az érrendszerre és a vérnyomásra.

Persze nem szabad túlzásba esni, hiszen a jóból is megárt a sok, azonban napi két pohárka csodákra képes. A kutatást végző orvosok három csoporton végezték el a kísérletet. Az első csoport pezsgőt, a második egy gyümölcssavból, alkoholból és szénhidrátból álló oldatot, míg a harmadik csupán placebót kapott.

A kutatócsoport négy, illetve nyolc óra elteltével a fogyasztás után, kizárólag a pezsgőt kortyolók esetében tudta kimutatni a pozitív (értágító) hatást. Ez a kísérlet egyértelműen bizonyítja, hogy a pezsgő másként történő fogyasztása egyenesen ajánlott, persze csak megfelelő mértékben, különben a túl nagy alkoholbevitel miatt függőség alakulhat ki, amit jobb elkerülni.

Print Friendly, PDF & Email