Lényeges a pezsgő pincészet felépítése

Pezsgő pincészet

Bizony nem is olyan egyszerű szakember nélkül építkezni. Bármiről is legyen szó, nyilván nem az embert kell megfizetni, hanem a tudását és a tapasztalatát. Ezért is fontos utánajárni a pezsgő pincészet megfelelő felépítésének. Közismert, hogy ezek a helyiségek minden esetben a föld alá kell kerüljenek, hogy a hűvös biztosítva legyen.

Nyilván az is rájátszik, hogy minden el van zárva a fénytől, így a pezsgő optimálisan megy át a különböző folyamatokon és képes megőrizni a pezsgését. Persze ez a bort is nagyban érinti, hiszen abból készül a pezsgő pincészet terméke. Értelemszerűen a hordók és az egyéb eszközök mind védve kell legyenek a napsütéstől és az időjárás egyéb hatásaitól.

Mindezeket a szükségleteket a szakember képes elmagyarázni, azonban szinte mindenki által közismert, hogy minőségi bort és pezsgőt csakis ezáltal lehet elérni. Hazánkban a legelismertebb a Törley pezsgő pincészet, ahová a kíváncsiskodók betekintést nyerhetnek. A további részletekért tekintse meg a Törley honlapján, ahol elolvashatja a részletes programokat is!

Print Friendly, PDF & Email