Mire jó a szigetelt csavarhúzó készlet?

Szigetelt csavarhúzó készlet

Gyakran szembesülhetünk azzal, hogy valamilyen szerkezet vagy bútordarab csavarjai kilazultak és meg kell azokat húzni. Ez nem jelenthet komoly problémát, ha gyakran szoktunk barkácsolgatni, és még a megfelelő szerszámok is kéznél vannak. Természetesen nem eshetünk neki bármi szerelésének gondolkodás nélkül. Gyakran csakis a szigetelt csavarhúzó készlet birtokában érvényesülhetünk.

De miért pont ez a kivitelt válaszuk? Ha valamilyen elektromos szerkezetről van szó, akkor nem mindig biztosítható a munkaterület teljes áramtalanítsa. A lakásban például egyszerűbb dolgunk van, mert csak lekapcsoljuk a főbiztosítékot és máris készen vagyunk, de azért a szigetelt csavarhúzó készlet jelenléte még ilyenkor sem elhanyagolható.

Azt hihetnénk, hogy az úgynevezett kóboráram, csak egy vicc, de valójában nagyon is valóságos és komoly veszélyt jelenthet. A kellően szigetelt csavarhúzó készlet biztosítja, hogy ne essen bajunk, ha mégis valamilyen szintű feszültség alatt vannak a vezetékek, amikkel dolgoznunk kell. Adjunk a biztonságra és cselekedjünk körültekintően!

Print Friendly, PDF & Email