lézeres szemműtét

Mennyibe kerül egy lézeres szemműtét?

Napjainkban nagyon sok embernek van szüksége látásjavító beavatkozásra. Ha nem akarunk heteket vagy hónapokat várni egy időpontra az állami intézmények valamelyikébe, akkor magánrendelőt választunk. Azonban, ezekben az intézményekben minden kezelésnek megvan az ára, amit a betegnek ki kell fizetnie. Erről is tájékozódhatsz Dr. Szabó Antal szemész szakorvos weboldalán. A fizetendő összeget tulajdonképpen tekinthetjük egy jó befektetésnek is, mivel nem várakozunk az eljárásra, így a szemeink állapota sem romlik.

Bármilyen betegségünk legyen, azt szeretnénk minél előbb kikezelni, elfelejteni. Mivel többféle lézeres szemműtét létezik, így ennek megfelelően az árak is különböznek. A Budai Szemészeti Központban, ahol dr. Szabó Antal szemész szakorvos dolgozik, igényelhető a kétlézeres Z FEMTO 7D kezelés, ami rendkívül modern technológia, így a lézer, amit a beavatkozás alatt használ a szakember, nem károsítja a környező szöveteket, nem keletkezik gyulladás. A regeneráció ideje ennél az eljárásnál a legrövidebb.

Ennek a lézeres szemműtétnek az ára mindkét szemre 750 000, de kuponnal csak 630 000 Ft. A másik lézeres szemműtét az OptiLASIK 7D kezelés, ami szintén 100%-ban fájdalommentes, pár perc alatt lezajlik, viszont itt már néhány napba telik a gyógyulási idő. Az ára alacsonyabb, mint az előző eljárásnak, csupán 480 000 Ft. A Zero-Touch 7D érintésmentes, felszíni kezelés, ennél nincs lebeny, sem vákuum. A hám gyógyulási ideje 3-4 nap.

A beavatkozás ára mindkét szemre 420 000 Ft. A felsoroltak mellett, választható a PRK 7D beavatkozás is, az egylézeres kezelés, aminél a hámréteg eltávolítása után az excimer lézer végzi el a szaruhártya átformálását. A PRK szemműtétnél, a kezelést követően a hámosodás kellemetlen, fájdalmas lehet pár napig. A fájdalmat az okozza, hogy amikor a kezelés során eltávolítják a hámot, a szaruhártya idegvégződései szabaddá válnak. Bár ez a beavatkozás a legolcsóbb, vagyis 320 000 Ft mindkét szemre, a gyógyulási idő ennél a leghosszabb. Akár 2 hónap is eltelik, mire kialakul a végleges látásélesség.