műlencse műtét

Mire kell figyelni a műlencse műtét után?

A negyedik X után a legtöbb embernek szüksége van valamilyen látásjavító eszközre, ám a szemüveg folytonos keresgélése, cserélgetése sok kellemetlenséget okoz. Élethosszig tartó megoldást kínál a műlencse műtét, bár néhány dologra a beavatkozást követően is figyelni kell. Ennek a fontosságát is kiemeli Dr. Nagymihály Attila szemész szakorvos. Fontos a pihenés a műtét napján, de nem indokolt egész nap ágyban feküdni, mert általában nincs olyan panasz, ami ezt szükségessé tenné.

A páciens már másnaptól kezdve folytathatja megszokott életmódját, csak a nehéz fizikai munkát, a megerőltetéseket, emelgetéseket szükséges kerülnie. A műlencse beültetése utáni héten kizárólag vízzel szabad arcot mosni, tilos szappant, sminket vagy sampont használni, még víz sem kerülhet a szembe. A szemész szakorvos által felírt adagolásban kell a műtét után 2-3 hétig szemcseppet használni. További 1 hónapig tilos szoláriumba, uszodába, szaunába mennie.

A beavatkozás után 3-4 nappal könnyű testmozgást szabad végezni, természetesen az úszáson kívül. Ha betartjuk a szakember javaslatait, akkor nem lehet semmi probléma a műlencse beültetést követően. Érdemes ezen operáció mellett döntenünk, ha látásproblémákkal küzdünk, mert ennek számos előnye ismert. Először is, közelre és távolra egyaránt képes éleslátást biztosítani, ennél az eljárásnál nincs dioptriakorlát, sem pedig korhatár. Továbbá, ezzel elkerülhetjük, kiküszöbölhetjük a szürkehályog későbbi kialakulását, ami egyébként csak műtéti úton kezelhető, máshogy nem.

Tehát előbb vagy utóbb úgyis sor kerülne a műlencse műtétre. Nem kell félni az eljárástól, mert abszolút fájdalommentes és rövid idő alatt lezajlik. Minden szempontot figyelembe véve rájövünk, hogy a műlencse beültetés tökéletes lehetőség mindenkinek, aki megszabadulna a szemüvegtől, lézeres látásjavításra nem alkalmas, viszont élete végéig élesen szeretne látni. Ha Ön is ebbe a csoportba tartozik, akkor tanácsos felvennie a kapcsolatot a doktor úrral a drnagymihaly.hu weboldalon keresztül.