Hírekkel szolgáló tv adók

Hír csatornák
Hír csatornák

Sok tévénéző gyakran néz hírekkel szolgáló műsorokat, amelyek tájékoztatják őket az aktuális hírekről, eseményekről. A hír csatornák az egész nap folyamán hírműsorokkal szolgálnak a tévénézők számára. A világ minden tájáról kínálnak híreket a csatornák, méghozzá több témakörben is. A csatornákon láthatóak gazdasági, politikai hírek, valamint láthatóak híradások katasztrófákról, balesetekről, bűntényekről, valamint az oktatásról, kultúráról is.

Tovább

Ajándék fotótanfolyam a Mielőtt éjfélt üt az óra nézőinek!

Mielőtt éjfélt üt az óra
Mielőtt éjfélt üt az óra
A Mielőtt éjfélt üt az óra című mozifilm önmagában is hatalmas élmény, de most egy különleges lehetőség adatik meg a mozi kedvelőinek. Valamennyi néző részt vehet egy egésznapos, 8000 Ft értékű fotótanfolyamon, amely valóban csodás lehetőség a fotózás szerelmeseinek és azoknak is, akik bele szeretnének tekinteni ebbe a csodába.

Tovább

Hamarosan Hay Fesztivál Budapesten

Hay Fesztivál május 17.
Hay Fesztivál május 17.

Idén sem kell lemaradnunk a legrangosabb kulturális fesztiválról, hiszen május 17-én kezdődik a négynapos rendezvénysorozat Budapesten, a Hay Fesztivál. Jegyeket elővételben vagy akár a helyszínen, a programok napján is válthatunk, amelyek segítségével betekintést nyerhetünk az izgalmas beszélgetésekbe, eszmefuttatásokba. Michael E. Cox és Adam Austerfield beszélgetése nem lehetne aktuálisabb, hiszen a Nyugatról Keletre? című beszélgetésükben arról hallunk, hogy milyen globális politikai és gazdasági változásokra számíthatunk Kína, India, Latin-Amerika és más fejlődő nemzetközi piacok felemelkedése következtében és ez tulajdonképpen mit is jelent Közép- és Kelet-Európa számára.

Tovább

A Szárnyak és paták mesekönyv bemutatója

Egy Csepp Figyelem Alapítvány
Egy Csepp Figyelem Alapítvány

Magyarországon az elmúlt húsz évben megduplázódott a gyerekkori diabétesz gyakorisága és sajnos a világ más országaiban sem sokkal jobb a helyzet. Az Erős Antónia alapításával létrejövő Egy Csepp Figyelem Alapítvány már több éve tevékenykedik és mindent megtesz annak érdekében, hogy figyeljenek a kisgyerekek esetében is a cukorbetegség megelőzésére.

Tovább

Premier az Uránia moziban

Pillanatkép a Született gengszterek című mozifilmből
Pillanatkép a Született gengszterek című mozifilmből

Hamarosan egy újabb szuper produkciónak lehetünk szemtanúi, ugyanis március 7-től a hazai mozikban is vetítésre kerül a Született gengszterek-Stand up guys szuper produkció. Al Pacino, Christopher Walken és Alan Arkin trió főszereplésével egy akció-vígjátékot tekinthetünk meg, amely valóban egyedülálló élményt ígér. „A Született gengszterek sosem billen át érzelgősségbe, vagy olcsó szentimentalizmusba. Szórakoztató, mégis felkavaró ábrázolása egy tragédiába hajló éjszakának… Pacino, Walken és Arkin kiemelkedően jó alakításai.” – Duane Byrge, The Hollywood Reporter A Millió dolláros bébi producereitől ezt hallhatjuk a filmről.

Tovább

Kvartett- A nagy négyes

Quartet 2Január 18- án kerül bemutatásra Dustin Hoffmann első rendezésében készült film, Kvartett- A nagy négyes címmel Magyarországon.  A kétszeres Oscar díjas Dustin Hoffmann rendezőnek állt és egy igen remek alkotással örvendezteti meg rajongóit. Jean, a főszereplő igazi díva és egy kvartett tagjaként ismerjük meg a film első felében.

Tovább

Egy másik otthon?

Lehet, hogy megtalálták az új Földet?

Régóta foglalkozik már azzal az emberiség, hogy vajon melyik bolygón lehetne még élni a Földön kívül. Rengeteg csillagász, tudományos szakember áldozza és áldozta ennek a témának élete munkásságát! Végre sikerrel jártak páran! Egy kisebb csillagászokból álló nemzetközi csoport ugyanis egy olyan bolygót fedezett fel, a földhöz igen csak közel álló csillag zónájában amely alkalmas az élet kialakítására! Ennek a csodálatos csillagnak a neve Tau Ceti! Nem kevesebb, mint 12 fényévnyire van tőlünk.

Tovább

Ismételt felhívás a cukorbetegség problémájára!

Egy Csepp Figyelem Alapítvány

Ma Magyarországon 750 ezer regisztrált cukorbeteg él, amely egy riasztó adat, de még hányan vannak akik nem is tudnak arról, hogy betegek. Egészséges életmóddal a 2-es típusú cukorbetegség megelőzhető és a szövődmények elkerülése csak a korai felismerésen múlik. Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány 2005 óta több tízezer ember egészségügyi értékeit mérte meg ingyenes programjaiban. Mondhatjuk, hogy már hagyománnyá vált, hogy minden évben kétszer megszervezik az Egy Cseppes Patikahetet,

Tovább

Stohl András az őrület határára került!

Stohl Andrásról szóló könyv

A rajongók már nagyon várják a hamarosan piacra kerülő, legújabb Stohl Andrásról szóló könyvet, amiben a Kozmai utcai börtönben öt hónapot raboskodott színész a magyar börtönök világáról számol be. Természetesen mindenkit sokként ért a hír, hogy a híres közéleti személyiség valóban bevonul a börtönben, de ebből is csak az látszik, hogy mindannyian egyformák vagyunk és a törvények alól nem lehet kibújni senkinek. Az író ezúttal is Szalai Vivien, aki mindent megtett annak érdekében, hogy megismételje korábbi sikereit.

Tovább

Napjainkban már alig találunk hagyományos égőket

Hagyományos égő

Az Európai Unió sok minden szeretne változtatni és ezek között az is benne van, hogy az áram fogyasztáson változtassanak. Ugyanis az áram fogyasztás csak 20 százalékát teszi ki a világítás. Ennek érdekében egy olyan határozatot hoztak, aminek értelmében minden Európai Uniós tagállamban szeptember 1-jétől csak energia takarékos  izzókat lehet majd vásárolni. Ezt azért szeretnék, mert a hagyományos izzók nagyon alacsony energia hatékonysággal  működnek, és a felhasznált energiának csak nagyon kevés,

Tovább