A Budapesti Operett színház

A Budapesti Operett színház
A Budapesti Operett színház
Budapest nagyon híres a színházairól. Érdemes végigvenni őket, meglátogatni, utánanézni, hogy milyen történelmi múlttal rendelkeznek és ha lehetőségünk adódik, akkor egy-egy előadásra is érdemes befizetni. A nagyszerű szervezésnek köszönhetően nem fogunk csalódni, bármelyik műsor mellett is döntsünk. A Budapesti Operett színház talán az egyik legjobb választás a számunkra, ha igazi kikapcsolódásra vágyunk. Az első világháború kezdetéig orfeumként működött. Ahogy megkezdődtek a mozgalmak, az épület megszüntette létezését. 1923-ban kapott helyett itt az operett, a fővárosi Operett Színház megnyitásával egy új korszak indult el.

Tovább

Dallam és humor találkozása: az operett

A humor az operett egyik alappilére
A humor az operett egyik alappilére

Mivel tölti szabadidejét? A csendes hobbykat, az otthon töltött kikapcsoló perceket kedveli? Esetleg szívesen hódol a mozi, a színház, vagy éppen az operett iránt érzett szenvedélyének? Ez utóbbival kapcsolatban a vélemények igencsak eltérőek, de tény, hogy aki szereti ezt a műfajt, az otthonosan mozog annak területén, és nem hagyna ki egyetlen nagyobb előadást sem.

A zene és az érzelmek azon keresztüli kifejezése az ősidők óta a mindennapok velejárói, s miként egyesek a más jellegű műfajok rajongóinak számítanak, addig mások bizony szívesen töltenek kacagtató órákat az operett műfaját élvezve. A Mozart nevéhez köthető elnevezés tulajdonképpen olyan könnyed színpadi előadást takar, mely nem nélkülözi a humort és a komikus elemeket sem. A monológok és párbeszédek világát könnyed dallamok színesítik, és a téma természetesen mi is lehetne más, mint a szerelem.

Tovább