családi ház felújítása

Mennyi idő egy régi családi ház felújítása?

A régi családi házak felújítása időigényes projekt, ami sok változót tartalmaz. Nem csupán arról van szó, hogy új színt viszünk az otthon falaira vagy csempézésre kerül a konyha, esetleg a fürdőszoba.

A régi ház felújítása mélyreható átalakítást is jelenthet, az aláalapozástól kezdve a tető átalakításáig, ami időt és odafigyelést igényel. Mennyi időt kell szánni egy ilyen nagy vállalkozásra? Nézzük, milyen tényezők határozhatják meg ezt a keretet és hogyan befolyásolják a projekt hosszát!

Alapvető kérdés a felújítás terjedelme

Első lépésként tisztázni kell, milyen mértékű a felújítás. Egyes házaknál elég lehet egy kevés festés, parkettázás, némi betonozás, míg másoknál az alapoktól kell felépíteni bizonyos részeket. A terjedelem nemcsak a fizikai munka mennyiségét növeli meg, hanem az előkészítési és tervezési fázisokat is hosszabbítja.

Tovább

burkolat szintező készlet

Miben tud segíteni a burkolat szintező készlet?

A téli időszak néha nagyon zordnak tűnhet, de azért vannak előnyei is. Amikor a szabadban lehűl a levegő, akkor máris több időt töltünk a lakásban. Ilyenkor könnyebben felfedezzük azokat a hiányosságokat, javításra váró dolgokat, amikre nyáron kevésbé figyelünk. Még alkalomadtán kisebb munkák elvégzésére is nyílik esély. Amennyiben csempézésre adjuk a fejünket, a burkolat szintező készlet beszerzésére fektessünk kiemelt figyelmet! Tény, hogy nem kellemes a konyhát vagy a fürdőt darabokra szedni, majd újból összerakni, de ha ekkor van erre mód, akkor muszáj megragadni.

A járólapok lerakásakor a burkolat szintező készlet kulcsfontosságú kellék. Ennek alkalmazásával megelőzhető a fogazott felszín kialakulása, valamint idő- és költséghatékonnyá válik a feladat elvégzése. Többféle rendszer közül válogathatunk, így biztosan megtaláljuk azt, amelyik a leginkább a kezünk alá fog dolgozni. A csavaros és többször felhasználható termékek mellett, az ékes burkolat szintező készlet a leginkább keresett a szakemberek körében, ezért ezzel biztosan nem fogunk mellélőni.

Tovább

Betonkerítés az Ön igényeire szabva

Betonkerítés

A kertek egyik leglényegesebb elemei az azt körülvevő barikád, ami segít megóvni a tulajdonunkat és a segítségével elzárkózhatunk a kíváncsi tekintetek elől is.

A jó betonkerítés 3 legfontosabb tulajdonsága pedig, hogy legyen biztonságos, egyszerűen és gyorsan telepíthető, az ára pedig kedvező. Túl jól hangzik? Pedig létezik! Az elemkerites.hu weboldal ennek a tökéletes bizonyítéka.

Tovább

Kerítés Érd közelében

Kerítés

Elképzelhető, hogy Önnél is eljön az idő a ház renoválására. Ilyenkor minden egyes apró részletre gondolnia kell, hiszen jobb egy füst alatt elvégezni ezeket a feladatokat. A kerítés felújítása nagyon könnyű az elemeskerites.hu weboldalon kapható termékeknek hála. Először döntse el, hogy milyen magas építményre vágyik.

Annál több panelt kell vennie, minél nagyobb lesz a kerítés. Például, a 160 centiméteres változat esetében szakaszonként négy darab panelt kell vennie. Választania kell a teli, illetve az áttört változat között.

Tovább

A gipszkarton mindig ajánlott anyag

A gipszkarton ajánlott anyag

Szinte nincs is olyan modern ház, ahol valahol ne alkalmaznának gipszkartont. Hiszen ez az ajánlott anyag a térelválasztásnál, a plafon vagy falburkolásnál és a padlózatoknál is.

Eme sokrétű használhatóság és a különböző tulajdonságokkal felruházott gipszkarton típusok teszik azokat olyan keresetté. Úgyhogy minden olyan vállalkozás, amely építkezésben használatos anyagokat tart, nem felejtheti ki ezt sem a raktárjából. A különböző vastagságú és tulajdonságú gipszkartonok mindig kelendőek.

Tovább

A Diadora cipő előnyös tulajdonságai

Kiváló munkavédelmi lábbeli

Minőségi munkához minőségi felszerelés és persze szakértelem szükséges. A Diadora cipő minden tekintetben megfelel a munkavédelmi követelményeknek. A csúszásgátló technológiával ellátott talpnak hála, stabil tapadást biztosít a nedves, síkos környezetben is.

Továbbá, a vizet sem engedi át, a vízlepergető borításának köszönhetően. A talp kialakítása rendkívül fontos, hiszen ellenállónak kell lennie a hegyes tárgyakkal szemben, nehogy valami véletlenül átszúrja, mert akkor komoly sérülésekkel kell számolni.

Tovább

A dekorfóliás ajtók rengeteg modellben kivitelezhetők

Minőségi nyílászárók

Meghatározó szerepet töltenek be minden épület belsejében. A dekorfóliás ajtók egyszerűen beépíthetők és remekül néznek ki, ezek mellett megfelelően szigetelnek is. Számos elemmel díszíthetők, sőt, sokféle üveges változat is található a kínálatunkban, amelyek szintén emelik a belső dizájn értékét és világosabb tereket nyitnak meg a lakásban.

Az alumínium csíkokkal ellátott modellek rendkívül jól néznek ki és elegáns megjelenést kölcsönöznek a szobának. A dekorfóliás ajtók gyártási mechanizmusának köszönhetően számtalan színből és mintából válogathat kedvére.

Tovább

A kerítés rengeteg típusa

Masszív betonkerítés

Nyilvánvalóan régebben nem a mostani acél-, vas- vagy betonkerítés volt a divatos, hanem az a fajta, amit könnyen fel lehetett húzni és valamilyen szinten meg is felelt az akkori követelményeknek.

Évszázadokkal ezelőtt ezen alapanyagok helyett az emberek a kőből, nádból, földből, anyagból illetve vesszőből épített kerítés mellett döntöttek, amit kis erőfeszítéssel és rövid idő alatt be lehetett fejezni. A vesszőből font kerítés esetében érdemes megjegyezni, hogy egyes helyeken ezt sövénynek hívták, míg az élő fákból vagy sokszor cserjékből kialakított fajta az élőkerítés vagy élősövény nevet viselte.

Tovább

A hővisszanyerős szellőztető rendszer előnyei

hővisszanyerős szellőztető
hővisszanyerős szellőztető
Otthonunk szellőztetését könnyedén tudjuk kezelni, ha egy megfelelő vezérlőt választunk mellé. A helyiség hőmérsékletét szabályzó berendezés optimális energiahatékonyságot tud számunkra elérni. Az LCD kijelzővel rendelkező panel funkcióit könnyedén be lehet állítani. A hővisszanyerős szellőztető azonnali időprogrammal is rendelkezik, így azt rögtön be tudjuk állítani és máris megkezdődik a benti levegő kicserélése. A rendszeres szellőztetéssel a lakás állapotát meg tudni őrizni. A hőszigetelt otthonoknál kiemelt fontossággal rendelkezik.

Tovább