Népszerű lett a zumba Magyarországon

zumba Magyarország
zumba Magyarország
A zumba az egész világon teret hódít önmagának. Kortól, nemtől függetlenül végezhető mozgáskultúrát testesít meg. A zumba fitness koreográfiája latin tánclépésekkel tarkított. Egy óra edzés alatt akár hatszáz kalóriát is el lehet égetni. Tánc közben szórakozni is lehet, és még az önbizalmunk is növekedik. A gyakorlatok segítségével erősödik az izomzat. Nők számára kifejezetten ajánlott, hiszen szebbé teszi az alakot. A zumba Magyarország számos területén elérhető, hiszen sokan foglalkoznak annak oktatásával.

Tovább

Táncok típusai és jellemzői

Táncok típusai és jellemzői
Táncok típusai és jellemzői
A mozgás, valamint a táncolás szenvedélye nagyon sok embert megérint. Többféle stílussal találkozhatunk, így biztosak lehetünk abban, hogy megtaláljuk a számunkra megfelelőbbet. A jazz egy olyan irányzat, amelyik a huszadik században jelent meg, valamint nagy hatással bírt a modern és balett mozdulatokra is. A jazz tánc mai formája nagyon hasonlít a ritmikus sportgimnasztikára. A klasszikus balett folyamán nagy szerepet játszik a mimika és a mozgás. Egy drámai esemény színpadi változatát testesíti meg. Ezen belül létezik olasz, francia és orosz balett, amelyek különböző elemeket tartalmaznak.

Tovább

Táncruha készítése

Táncruha készítése
Táncruha készítése
Táncolni csak megfelelően kialakított ruhában lehet. Válasszunk olyan varrónőt, aki nemcsak standard, de akár modern ruhák kialakításával is foglalkozik. Idesorolhatóak a táncos gyakorló ruhák is. A ruha kialakításánál nemcsak az anyagválasztás játszik fontos szerepet, hanem a díszítés is. A tánc kihangsúlyozására nagyszerű választás egy egyedi elképzelés alapján készült ruha. Pontos méretek alapján készül, így kényelmes. A jó minőségben elkészült ruha nagymértékben befolyásolja a táncos verseny végeredményét is. Magabiztos kisugárzással ruházza fel a viselőjét.

Tovább

A Diótörő balett Magyarországon

Diótörő balett az egyik legnagyobb klasszikus
Diótörő balett az egyik legnagyobb klasszikus

A balett egy olyan táncművészet, ahol a pantomimhez hasonlóan valamilyen drámai jelenetet mutatnak be a mozgás, a mimika segítségével. A balett eredete egészen az ókorig nyúlik vissza. Természetesen a zene is szoros köteléke a balettnek. A klasszikus elemek az udvari táncokból alakultak ki. Két formája van: klasszikus és jazz balett. A Diótörő balett az egyik legnagyobb klasszikus darabok közé sorolható. Pjotr Iljics Csajkovszkij utolsó színpadi műve. Alapját A diótörő és az egérkirály című mese képezi, amit E. T. A. Hoffmann írt. A Diótörő balett ősbemutatója 1892-ben volt, a szentpétervári színházban.

Tovább

A táncról

A tánc csodás mozgások összhangja
A tánc csodás mozgások összhangja

Manapság is nagyon népszerű a tánc fogalma, s egyre többször kerülnek elő új formái, amelyek az internet segítségével szinte pillanatok alatt elterjednek szerte a világban. A tánc valójában élményt okoz, s művészi értékkel is bír. Egy olyan mozgás ez, amely kultúrákat képvisel, s elgyönyörködtet. Az állandó ciklikusság jellemzi, s természetesen a zene, amely nélkül sokak szerint az emberiség nem lenne olyan, amilyen. Régebben a tánc szertartások részeként is nagy szerepet játszott még a hétköznapi életben, manapság viszont ez a vonal kezd eltűnni. Ha a tánc történetének kezdetét szeretnénk felkutatni, akkor egyszerű lesz a dolgunk, ugyanis az az ember történelmének kezdetén alakult ki. Ha tudományos szempontból szeretnénk ezt a mozgásvilágot megismerni, s beszélni róla, akkor a koreográfia fogalmát kell megismernünk.

Tovább