kimerültség ellen

Hogyan lehet fellépni kimerültség ellen?

Kimerültség ellen az a leghatásosabb, ha a mindennapi rutint úgy alakítja ki, hogy elegendő időt és helyet adjon az önápolásnak, illetve a pihenésnek. A túl sok feladat, a folyamatos stressz és az elégtelen pihenés mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az érintett úgy érezze magát, mintha teljesen elfogyna az energiája.

Kimerültség ellen különféle módszerek vethetőek be. A felnőtteknek átlagosan 7-9 óra alvásra van szükségük minden éjszaka, hogy optimálisan működjön a szervezetük. Az alváshiány nemcsak fizikai, hanem mentális kifáradást is okozhat.

Tovább

műlencse műtét

Mire kell figyelni a műlencse műtét után?

A negyedik X után a legtöbb embernek szüksége van valamilyen látásjavító eszközre, ám a szemüveg folytonos keresgélése, cserélgetése sok kellemetlenséget okoz. Élethosszig tartó megoldást kínál a műlencse műtét, bár néhány dologra a beavatkozást követően is figyelni kell. Ennek a fontosságát is kiemeli Dr. Nagymihály Attila szemész szakorvos. Fontos a pihenés a műtét napján, de nem indokolt egész nap ágyban feküdni, mert általában nincs olyan panasz, ami ezt szükségessé tenné.

A páciens már másnaptól kezdve folytathatja megszokott életmódját, csak a nehéz fizikai munkát, a megerőltetéseket, emelgetéseket szükséges kerülnie. A műlencse beültetése utáni héten kizárólag vízzel szabad arcot mosni, tilos szappant, sminket vagy sampont használni, még víz sem kerülhet a szembe. A szemész szakorvos által felírt adagolásban kell a műtét után 2-3 hétig szemcseppet használni. További 1 hónapig tilos szoláriumba, uszodába, szaunába mennie.

Tovább

zsírégető edzésterv

Hatékony zsírégetés férfiaknak: itt egy jó edzsésterv!

Sokkal nehezebb leadni a fölösleges kilókat, mint felszedni és ez igaz a férfiakra is. Ha valaki többletsúlyt szeretne leadni, annak bizony nehéz dolga lesz, hacsak nem kap profi segítséget. Az Intenset zsírégető edzésterve férfiaknak is sokat segíthet a hatékony fogyásban. Sokak szerint nagyon egyszerű lefogyni, hiszen ha kevesebb az energiabevitel, mint amennyit felhasználunk, akkor fogyni fogunk. Ennek hatására elkezdenek koplalni, ami egyrészt hosszútávon nem megoldható, másrészt pedig ezáltal veszítenek az erejükből, izmaikból is.

Ezért jó az Intenset zsírégető edzésterv, hiszen ehhez tartozik egy igazán hasznos, könnyen betartható diéta is. Ennek köszönhetően, a fogyni vágyó nem éhezik, mégis szépen mennek lefelé róla a plusz kilók. Az edzéseket minden esetben alacsony intenzitású gyakorlatokkal kell kezdeni, máskülönben izomláz és sérülés is lehet a következménye. Ebbe a kategóriába tartozik minden olyan mozgás, ami nem túl megerőltető, vagyis a nyújtás, bemelegítés, gimnasztika.

Tovább

lézeres szemműtét

Mennyibe kerül egy lézeres szemműtét?

Napjainkban nagyon sok embernek van szüksége látásjavító beavatkozásra. Ha nem akarunk heteket vagy hónapokat várni egy időpontra az állami intézmények valamelyikébe, akkor magánrendelőt választunk. Azonban, ezekben az intézményekben minden kezelésnek megvan az ára, amit a betegnek ki kell fizetnie. Erről is tájékozódhatsz Dr. Szabó Antal szemész szakorvos weboldalán. A fizetendő összeget tulajdonképpen tekinthetjük egy jó befektetésnek is, mivel nem várakozunk az eljárásra, így a szemeink állapota sem romlik.

Bármilyen betegségünk legyen, azt szeretnénk minél előbb kikezelni, elfelejteni. Mivel többféle lézeres szemműtét létezik, így ennek megfelelően az árak is különböznek. A Budai Szemészeti Központban, ahol dr. Szabó Antal szemész szakorvos dolgozik, igényelhető a kétlézeres Z FEMTO 7D kezelés, ami rendkívül modern technológia, így a lézer, amit a beavatkozás alatt használ a szakember, nem károsítja a környező szöveteket, nem keletkezik gyulladás. A regeneráció ideje ennél az eljárásnál a legrövidebb.

Tovább

Aviva torna online

Hogy néz ki egy Aviva tanfolyam menete?

Hormonális egészségünk megtartása rendkívül fontos dolog, mert ha felborul az egyensúly, akkor komoly problémákkal szembesülhetünk. Ez megoldható Aviva tornával, ami a már meglévő gondok megoldásában is segít. Az Aviva torna online is elsajátítható módszer. Emlékezzünk, hogy a koronavírus idején rengeteg mindent kénytelenek voltunk online intézni, így az Aviva módszer megismerése is ezen az úton történt! Szerencsére, a járvány és az azzal járó korlátozások megszűntek, azonban az online órák ma is népszerűek.

Lényegében ugyanolyan hatékony, de lehet, hogy még hatékonyabb ez, mint a személyes találkozó. Voltaképpen az utóbbi során is a szavaival éri el a szakember, hogy minden résztvevő azt a mozdulatot végezze, amit és úgy, ahogyan kell. Online oktatás során azonban videók segítségével dolgozzuk fel a gyakorlatokat. Az Aviva módszer többek között nőgyógyászati problémák, ciszták, miómák megszüntetésére ideális, ugyanakkor a hormonális egyensúly megtartásához és a pajzsmirigy gondok megoldásához is a legjobb választás.

Tovább

Kockahas kisokos: edzésterv és diéta

kockahas program
Kockahas program

Az evés-ivás eredménye legelőször a hasunkon látszik meg, pedig mindenki lapos, tónusos, kockahasra vágyik. Igazából szeretünk enni, de amikor az már az alkatunkon meglátszik, egyáltalán nem kellemes érzés, vagyis tenni kell ellene valamit. Sokaknak segített már elindulni a jó úton az Intenset kockahas programja. Lapos hasunk nem a hasizom gyakorlatoktól lesz, hanem a zsírvesztéstől. Nem elég az edzés, mert ha az étkezés nem megfelelő, akkor soha nem lesz lapos, kockahasunk.

Az említett program éppen ezért rendkívül hasznos, hiszen nem pusztán a tornagyakorlatokat ismerteti meg velünk, hanem a hatékony diétát is. Kizárólag így lehet elérni pozitív, látványos eredményt. Azért kell edzeni a hasizmokat, mert amikor eltűnik az a fránya zsírtömeg, akkor egy izmos, kockás has bukkan elő. Az edzés nélküli diétától pedig löttyedt csontvázzá válhatunk, annyi hasizmunk sem lesz, ami megtartsa a gyomrunkat. A diéta és a kockahas program együtt, kéz a kézben, egymást erősítve működik, hozza el a várva-várt eredményt.

Tovább

A Bioderma testápoló egész évben használható

Bioderma testápoló
Bioderma testápoló

A száraz bőr az év bármelyik szakában jelentkezhet. A Bioderma testápoló nemcsak a téli hónapok során gondoskodik a bőrünk egészségéről, hanem a a többi hónapban is ugyanúgy használhatjuk. Tény és való, hogy a hidegben hamarabb vesszük észre a szárazság jeleit, ettől függetlenül a nyár közepén is megjelenthet az a kellemetlen viszketés, esetleg hámló könyök, ami mind-mind figyelmeztetőjelként működik.

Tovább

McKenzie gyógytorna-rendelő Budapesten – Miben másak ezek a torna gyakorlatok?

McKenzie torna Budapesten
McKenzie torna Budapesten

Sajnos egyre inkább elmondható, hogy az egészség megőrzésére a legkevesebb figyelem összpontosul. A modern kor embere hajlamos arra, hogy elhanyagolja magát és mindent feláldozzon a munka oltárán. Ennek következménye többnyire az, hogy korlátozva lesz a mozgás lehetősége, ami azon túl, hogy fizikai fájdalommal jár, hosszabb távon komoly orvosi beavatkozásokat vetít előre. Nem véletlen, hogy a McKenzie torna Budapesten is (0630 505 0503; 1027, Vitéz u. 9.) ilyen népszerű lett. Ezen gyógytornász módszer segítségével sok kellemetlenségtől szabadulhat meg a páciens.

A Robin McKenzie által kifejlesztett eljárás egy mechanikai diagnózis és terápiás beavatkozás. Azok a személyek, akik ismerik, nemcsak kezelési célokra, hanem felmérésre ugyanúgy tudják alkalmazni. Már néhány alapgyakorlat elvégzésével megállapítható, hogy honnan indul ki a panasz, így célirányosan van mód kezelni. A McKenzie torna előnye, hogy aktívan bevonja a szenvedő személyt a gyógyulás folyamatába.

Tovább

Fekvőtámasz keret az erőnléti edzéshez

fekvőtámasz keret
Fekvőtámasz keret

Szeretnéd megerősíteni a vállaidat? Akkor erre a célra tökéletes segítséged lesz a fekvőtámasz keret, ami nemcsak az izomerő, hanem az állóképesség javulását is elősegíti. Rendszeres használatával új gyakorlatokat tanulhatsz és felkészülhetsz az eredményes edzésre. A fekvőtámasz az egyik legalapvetőbb gyakorlat. Bár sokan már évek óta csinálják, jelentős részük helytelenül végzi.

Tovább