A „Csillagok között” az évszázad alkotása lehet

Csillagok között
Csillagok között

A Sci-Fi rajongók örülhetnek, hiszen az idei év bővelkedik remek tudományos-fantasztikus filmekben. Rögtön az év elején láthattuk a mozikban a Csillagok között című remek alkotást. Christopher Nolan ismét zseniálisat alkotott.

A film főhőse a pilótából lett farmer, aki mindent hátrahagy, a családját is beleértve, hogy megmentse az emberiséget a pusztulástól. A Földet ugyanis elháríthatatlan veszély fenyegeti. Az egyetlen megoldás a bolygó elhagyása, ehhez azonban új otthont kell találni.

Tovább

Népszerű lett a zumba Magyarországon

zumba Magyarország
zumba Magyarország
A zumba az egész világon teret hódít önmagának. Kortól, nemtől függetlenül végezhető mozgáskultúrát testesít meg. A zumba fitness koreográfiája latin tánclépésekkel tarkított. Egy óra edzés alatt akár hatszáz kalóriát is el lehet égetni. Tánc közben szórakozni is lehet, és még az önbizalmunk is növekedik. A gyakorlatok segítségével erősödik az izomzat. Nők számára kifejezetten ajánlott, hiszen szebbé teszi az alakot. A zumba Magyarország számos területén elérhető, hiszen sokan foglalkoznak annak oktatásával.

Tovább

130 éves a magyar Opera

130 éves a magyar Opera
130 éves a magyar Opera

1884. szeptember 27-én nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt a budapesti Operaház. Az állami intézmény nagyszerű sikert zsebelt be magának. Rendhagyó gála előadásokkal és filmbemutatóval színesítik a programjukat. Az Operaház 130 éves és az évforduló ünneplésére egy könyvet is kiadtak. Idén az Opera előtt kétszáz önkéntes statiszta segített az előkészületek lebonyolításában. Rekonstruálták az 1884-es eseményeket. A játékra több mint ötszázan jelentkeztek és ezekből válogatták ki a legügyesebbeket. Ferenc József jelenlétében lejátszódó Operaház megnyitását korhűen tudták visszahozni. Az avatóünnepség sikeres volt. Kuna Károly bújt a császár szerepébe, míg Sissi hercegnőt Sáfár Orsolya játszotta. További híres alakok is megjelentek, mint Ybl Miklós.

Tovább

SZEMREVALÓ fesztivál idén is!

SZEMREVALÓ
SZEMREVALÓ

Idén szeptember 25. és október 3. között lesznek láthatóak a német nyelvterület legújabb filmjei. A Svájci Nagykövetség, az Osztrák Kulturális Fórum és a Goethe Intézet idén harmadik alkalommal mutatja be filmjeit a budapesti Művész moziban. A filmek között számos díjnyertes alkotás lesz látható.

A filmeket eredeti nyelven vetítik majd, alattuk felirat lesz látható, vagy hangalámondás lesz hallható. A filmek között 14 nagyjátékfilm és 4 dokumentumfilm szerepel, amelyek Szegeden és Pécsett is bemutatásra kerülnek.

Tovább

Táncok típusai és jellemzői

Táncok típusai és jellemzői
Táncok típusai és jellemzői
A mozgás, valamint a táncolás szenvedélye nagyon sok embert megérint. Többféle stílussal találkozhatunk, így biztosak lehetünk abban, hogy megtaláljuk a számunkra megfelelőbbet. A jazz egy olyan irányzat, amelyik a huszadik században jelent meg, valamint nagy hatással bírt a modern és balett mozdulatokra is. A jazz tánc mai formája nagyon hasonlít a ritmikus sportgimnasztikára. A klasszikus balett folyamán nagy szerepet játszik a mimika és a mozgás. Egy drámai esemény színpadi változatát testesíti meg. Ezen belül létezik olasz, francia és orosz balett, amelyek különböző elemeket tartalmaznak.

Tovább

Szabadtéri színházak szövetsége

Szabadtéri színházak szövetsége
Szabadtéri színházak szövetsége
Jön a nyári időszak, így egyre több társulat vonul ki a szabadba, előadásaikat így promoválva a nagyközönség számára. Egyre többen törekednek erre hazánkban is, és nem is csoda, ha minden hétvégén van valami program, és ezeket a programokat nem érdemes elszalasztani. A szabadtéri színház hivatalos formájának köszönhetően az országban szabadon, ám szervezett formában lehet előadásokat szervezni. A szabadtéri színházak szövetsége közösen készít produkciókat, és különböző fesztiválokat szervez. Műsorcseréket hajtanak végre a külföldi színházakkal. A szövetséghez jelenleg tíz színház csatlakozott.

Tovább

Művészetek és szórakozás egy terápiában összegezve

Művészetek és szórakozás egy terápiában összegezve
Művészetek és szórakozás egy terápiában összegezve
Sokat lehet hallani a művészetterápiáról, de talán nem is tudjuk azt, hogy mit is jelent. Tulajdonképpen egy összegzőként jelenik meg, hiszen a művészethez sorolható a zene, a mozgás vagy bármilyen olyan kreatívnak számító tevékenység, amit szavakkal nem igazán tudna az ember kifejezni. Művészetek és szórakozás együtt egy terápia során igazán jó hatással van a kisebbekre, de természetesen a felnőttekre is. Gondolatok, konfliktusok vagy érzelmek, emlékek kerülnek ilyenkor előtérbe. Kézzelfogható alkotásban kell gondolkodni, sok esetben akár rajzolni is lehet.

Tovább

A Budapesti Operett színház

A Budapesti Operett színház
A Budapesti Operett színház
Budapest nagyon híres a színházairól. Érdemes végigvenni őket, meglátogatni, utánanézni, hogy milyen történelmi múlttal rendelkeznek és ha lehetőségünk adódik, akkor egy-egy előadásra is érdemes befizetni. A nagyszerű szervezésnek köszönhetően nem fogunk csalódni, bármelyik műsor mellett is döntsünk. A Budapesti Operett színház talán az egyik legjobb választás a számunkra, ha igazi kikapcsolódásra vágyunk. Az első világháború kezdetéig orfeumként működött. Ahogy megkezdődtek a mozgalmak, az épület megszüntette létezését. 1923-ban kapott helyett itt az operett, a fővárosi Operett Színház megnyitásával egy új korszak indult el.

Tovább

Táncruha készítése

Táncruha készítése
Táncruha készítése
Táncolni csak megfelelően kialakított ruhában lehet. Válasszunk olyan varrónőt, aki nemcsak standard, de akár modern ruhák kialakításával is foglalkozik. Idesorolhatóak a táncos gyakorló ruhák is. A ruha kialakításánál nemcsak az anyagválasztás játszik fontos szerepet, hanem a díszítés is. A tánc kihangsúlyozására nagyszerű választás egy egyedi elképzelés alapján készült ruha. Pontos méretek alapján készül, így kényelmes. A jó minőségben elkészült ruha nagymértékben befolyásolja a táncos verseny végeredményét is. Magabiztos kisugárzással ruházza fel a viselőjét.

Tovább

Hamarosan Titanic Nemzetközi Filmfesztivál

A Field in England
A Field in England

Nem kell már sokat várakozni a 21. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál kezdetéig, mert április 4-én startol. 25 nemzet 52 alkotása kerül bemutatásra 7 kategóriában és ezek között premierek is vannak terítéken. Idén is öt helyszínen kerülnek bemutatásra a filmek, a Toldi moziban, a Puskin moziban, az A38 hajón, az Örökmozgóban és az Uránia Nemzetközi Filmszínházban. Nagyon izgalmas, színes program várja az érdeklődőket, az akciófilmektől kezdve, a romantikus alkotásokon át az animációs rövidfilmekig mindenki megtalálja az abszolút kedvenceket.

Tovább