Anyáknapi versek: a szeretet szavai

Az anyák az életünk legfontosabb személyei, akik mindig mellettünk állnak és támogatnak minket. Az anyák napja egy különleges alkalom arra, hogy megköszönjük nekik a szeretetüket és odaadásukat. Az ajándékok és virágok mellett azonban nincs is jobb módja annak, hogy kifejezzük a hálánkat, mint egy szép vers.

Az anyákról írt versek már évszázadok óta népszerűek, hiszen ezekben a sorokban találhatóak a legszebb gondolatok és érzelmek. Az anyáknapi versek legyenek azok egyszerű rímekkel felvértezve, vagy anélkül, hosszúak vagy rövidek, mindegyik közös jellemzője, hogy megragadják az anyaság varázsát és a családi kötelékek fontosságát.

Azt mondják, hogy a szavak ereje képes gyógyítani, és az anyáknapi versek erre tökéletes példák. Ezek a sorok nem csak a szívet melengetik, hanem emlékeztetnek bennünket arra, hogy az anyai szeretet az életünk egyik legnagyobb kincse. Egy jó vers pedig segít abban, hogy ezt a szeretetet még intenzívebben átélhessük.

Tovább

Nagyvárad programok – sokszínű kultúrális események

Nagyvárad programok kínálatában valódi kincsesbánya várja a látogatókat, hiszen a város pezsgő kulturális élete és sokszínű rendezvényei minden korosztály számára tartogatnak izgalmas programokat. A művészetek és a történelem szerelmesei egyaránt megtalálják a számításukat a város fesztiváljain, kiállításain és előadásain.

Nagyváradi koncertek

A zenekedvelők sem fognak csalódni a programok Nagyvárad repertoárjában. Számos nagyváradi koncertek közül válogathat az ide látogató, ahol különböző műfajok képviseltetik magukat. A klasszikus zenétől kezdve a könnyűzenén át egészen a modern popig, mindenki megtalálhatja a számára legkedvesebb hangzásvilágot. A nagyváradi koncertek a város különböző helyszínein kerülnek megrendezésre, így a zene szerelmesei akár egy kellemes sétával is összeköthetik a kultúra és Nagyvárad történelmének megismerését.

Tovább

A „Csillagok között” az évszázad alkotása lehet

Csillagok között
Csillagok között

A Sci-Fi rajongók örülhetnek, hiszen az idei év bővelkedik remek tudományos-fantasztikus filmekben. Rögtön az év elején láthattuk a mozikban a Csillagok között című remek alkotást. Christopher Nolan ismét zseniálisat alkotott.

A film főhőse a pilótából lett farmer, aki mindent hátrahagy, a családját is beleértve, hogy megmentse az emberiséget a pusztulástól. A Földet ugyanis elháríthatatlan veszély fenyegeti. Az egyetlen megoldás a bolygó elhagyása, ehhez azonban új otthont kell találni.

Tovább

Népszerű lett a zumba Magyarországon

zumba Magyarország
zumba Magyarország
A zumba az egész világon teret hódít önmagának. Kortól, nemtől függetlenül végezhető mozgáskultúrát testesít meg. A zumba fitness koreográfiája latin tánclépésekkel tarkított. Egy óra edzés alatt akár hatszáz kalóriát is el lehet égetni. Tánc közben szórakozni is lehet, és még az önbizalmunk is növekedik. A gyakorlatok segítségével erősödik az izomzat. Nők számára kifejezetten ajánlott, hiszen szebbé teszi az alakot. A zumba Magyarország számos területén elérhető, hiszen sokan foglalkoznak annak oktatásával.

Tovább

130 éves a magyar Opera

130 éves a magyar Opera
130 éves a magyar Opera

1884. szeptember 27-én nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt a budapesti Operaház. Az állami intézmény nagyszerű sikert zsebelt be magának. Rendhagyó gála előadásokkal és filmbemutatóval színesítik a programjukat. Az Operaház 130 éves és az évforduló ünneplésére egy könyvet is kiadtak. Idén az Opera előtt kétszáz önkéntes statiszta segített az előkészületek lebonyolításában. Rekonstruálták az 1884-es eseményeket. A játékra több mint ötszázan jelentkeztek és ezekből válogatták ki a legügyesebbeket. Ferenc József jelenlétében lejátszódó Operaház megnyitását korhűen tudták visszahozni. Az avatóünnepség sikeres volt. Kuna Károly bújt a császár szerepébe, míg Sissi hercegnőt Sáfár Orsolya játszotta. További híres alakok is megjelentek, mint Ybl Miklós.

Tovább

SZEMREVALÓ fesztivál idén is!

SZEMREVALÓ
SZEMREVALÓ

Idén szeptember 25. és október 3. között lesznek láthatóak a német nyelvterület legújabb filmjei. A Svájci Nagykövetség, az Osztrák Kulturális Fórum és a Goethe Intézet idén harmadik alkalommal mutatja be filmjeit a budapesti Művész moziban. A filmek között számos díjnyertes alkotás lesz látható.

A filmeket eredeti nyelven vetítik majd, alattuk felirat lesz látható, vagy hangalámondás lesz hallható. A filmek között 14 nagyjátékfilm és 4 dokumentumfilm szerepel, amelyek Szegeden és Pécsett is bemutatásra kerülnek.

Tovább

Táncok típusai és jellemzői

Táncok típusai és jellemzői
Táncok típusai és jellemzői
A mozgás, valamint a táncolás szenvedélye nagyon sok embert megérint. Többféle stílussal találkozhatunk, így biztosak lehetünk abban, hogy megtaláljuk a számunkra megfelelőbbet. A jazz egy olyan irányzat, amelyik a huszadik században jelent meg, valamint nagy hatással bírt a modern és balett mozdulatokra is. A jazz tánc mai formája nagyon hasonlít a ritmikus sportgimnasztikára. A klasszikus balett folyamán nagy szerepet játszik a mimika és a mozgás. Egy drámai esemény színpadi változatát testesíti meg. Ezen belül létezik olasz, francia és orosz balett, amelyek különböző elemeket tartalmaznak.

Tovább

Szabadtéri színházak szövetsége

Szabadtéri színházak szövetsége
Szabadtéri színházak szövetsége
Jön a nyári időszak, így egyre több társulat vonul ki a szabadba, előadásaikat így promoválva a nagyközönség számára. Egyre többen törekednek erre hazánkban is, és nem is csoda, ha minden hétvégén van valami program, és ezeket a programokat nem érdemes elszalasztani. A szabadtéri színház hivatalos formájának köszönhetően az országban szabadon, ám szervezett formában lehet előadásokat szervezni. A szabadtéri színházak szövetsége közösen készít produkciókat, és különböző fesztiválokat szervez. Műsorcseréket hajtanak végre a külföldi színházakkal. A szövetséghez jelenleg tíz színház csatlakozott.

Tovább

Művészetek és szórakozás egy terápiában összegezve

Művészetek és szórakozás egy terápiában összegezve
Művészetek és szórakozás egy terápiában összegezve
Sokat lehet hallani a művészetterápiáról, de talán nem is tudjuk azt, hogy mit is jelent. Tulajdonképpen egy összegzőként jelenik meg, hiszen a művészethez sorolható a zene, a mozgás vagy bármilyen olyan kreatívnak számító tevékenység, amit szavakkal nem igazán tudna az ember kifejezni. Művészetek és szórakozás együtt egy terápia során igazán jó hatással van a kisebbekre, de természetesen a felnőttekre is. Gondolatok, konfliktusok vagy érzelmek, emlékek kerülnek ilyenkor előtérbe. Kézzelfogható alkotásban kell gondolkodni, sok esetben akár rajzolni is lehet.

Tovább

A Budapesti Operett színház

A Budapesti Operett színház
A Budapesti Operett színház
Budapest nagyon híres a színházairól. Érdemes végigvenni őket, meglátogatni, utánanézni, hogy milyen történelmi múlttal rendelkeznek és ha lehetőségünk adódik, akkor egy-egy előadásra is érdemes befizetni. A nagyszerű szervezésnek köszönhetően nem fogunk csalódni, bármelyik műsor mellett is döntsünk. A Budapesti Operett színház talán az egyik legjobb választás a számunkra, ha igazi kikapcsolódásra vágyunk. Az első világháború kezdetéig orfeumként működött. Ahogy megkezdődtek a mozgalmak, az épület megszüntette létezését. 1923-ban kapott helyett itt az operett, a fővárosi Operett Színház megnyitásával egy új korszak indult el.

Tovább