2015 októbere: változások a Családok Otthonteremtési Kedvezménye kapcsán

Családok Otthonteremtési Kedvezménye
Családok Otthonteremtési Kedvezménye

Szerencsére 2015. július elsejétől rengeteg ember számára nyílt meg az út a CSOK igénylése előtt. Ez év októberében azonban változásokra volt szükség a Családok Otthonteremtési Kedvezménye kapcsán, amiknek a tekintetében az alábbi cikkünkben kívánunk információkat adni.

Ősztől kezdődően például az ingatlan komfortossá minősítéséhez szükség lesz arra, hogy a ház be legyen kötve a csatornahálózatba abban az esetben, ha a közelben erre lehetőség nyílik. Ha nincsen ilyen opció, akkor viszont nem kötelező az előbb leírt követelmény teljesítése.

Másrészt a Családok Otthonteremtési Kedvezménye tekintetében a minimális hasznos alapterületről szóló rész is változott, amiről a jelzalog.com/csok oldalon lehet bővebb információkat találni. Meg kell még azt is említeni, hogy az októberi változások azokra is hatással lesznek, akik szolgálati vagy önkormányzati lakásban élnek,

mert ők mostantól kezdve a Családok Otthonteremtési Kedvezménye segítségével megvásárolhatják azt a lakást, amelyben élnek. Ennek alapján látható tehát, hogy igen lényeges változások történtek a CSOK kapcsán, amiknek feltétlenül érdemes utánaolvasnia, ha a jövőben le szeretné adni az igénylését!