Fog implantátum

A fog implantátum tartóssága nem kérdés

A fogbeültetés nagyon sokat fejlődött az elmúlt évtizedekben. Az azonnal terhelhető fog implantátum használatával, a korábbi féléves gyógyulási idő, egyes esetekben akár napokra is lerövidülhet.

Az új technológiáknak köszönhetően, a csontba beépülő csavar egyetlen lépésben kerül a szájüregbe, nincs szükség a fog implantátum gyökerének behelyezéséhez előkészítő műtétekre. Hogyan lehetséges ez? A beültetendő fémcsavar anyaga szinte minden esetben titán vagy titánötvözet.

Léteznek más megoldások is, de egyre ritkábbak. Ez az a fém, amit a tapasztalatok szerint a legtöbb esetben elfogad az emberi szervezet. Az igazán érdekes részleteket azonban a fémnek a felületén kell keresni.

A csavar felszíne ugyanis nem sík, hanem lyukacsos, barázdált vagy porózusos. Ezt savazással, homokfúvással és egyéb eljárásokkal lehet elérni. A felületkoptatás célja, hogy a csavart körülölelő csontszövetek be tudjanak hatolni a fémbe és azzal gyakorlatilag összenőjenek. A fog implantátum gyökere így lesz teljesen stabil.