A szoba szökőkút pozitív hatásai

szoba szökőkút
Szoba szökőkút

Rengetegen giccsesnek vélik, mások pedig semmi áron sem mondanának le róla. Az ízlésesen megválasztott szoba szökőkút azonban minden lakásnak vagy háznak az egyedülálló dísze lehet. Sőt, a modernebb fajták nemcsak az esztétikus megjelenésükkel, de a pozitív hatásukkal is hódítanak.

Kevesen tudják, de bizonyos csobogtatók intenzív módon végzik a párologtatást. Egy kisebb típus is napi 1,5 liter vizet képes elpárologtatni. A nagyobb teljesítményre képes fajták pedig elérhetik akár az 5 litert is.

Központi fűtéssel bíró lakásokban az utóbbi működését azonnal meg lehet érezni. Miért? Ugye a fűtési idényben a szobák páratartalma 25%-ra is leesik, ami egészségtelen, arról nem is beszélve, hogy emiatt a hőérzet is romlik.

Az intenzív párologtatás viszont lényegesen javítja ezt, így például az 55%-os relatív páratartalmú helyiségben a 17 fokos hőfokot is kellemesnek érzi az ember. Jelentős energia megtakarítással járhat ez. A szoba szökőkút csobogása nyugtató hatással lehet sokakra. Jót tesz a fáradt és stresszes idegrendszernek.

A megfelelő mobiltartó állvány a kocsiba

Vezetés közben tilos használni a telefont, hiszen ez elvonja a sofőr figyelmét a forgalomról. A veszélyek és balesetek elhárítását a mobiltartó állvány biztosíthatja, ami számtalan típusban megvehető manapság. Ennek köszönhetően mindenki megtalálhatja a megfelelőt.

Az okostelefont a legújabb törvények szerint csakis akkor lehet alkalmazni az autóban, ha kihangosító is van abban. Az Apple és Android készülékek természetesen rendelkeznek ezzel a funkcióval. Sajnos ez nem ad teljes megoldást a problémára.

Ha a telefont kézben kell tartani vezetés közben, akkor nem sokkal érzi előrébb magát a sofőr. Ezért is remek választás a mobiltartó állvány, ami biztos helyet nyújt a készüléknek, ami jól látható helyen van.

Így a térkép gyors megtekintése, a telefonhívások fogadása egyszerű és biztonságos lesz. Népszerűek a mágneses fajták. Az ultraerős mágneses megoldásnak köszönhetően, ezek minden körülmény között stabil pozíciót adnak az okostelefonnak. Utazás közben tehát nem kell tartani attól, hogy leesik a helyéről.