Az infraszauna egy ősrégi módszeren alapul

Az infraszauna gyógyhatása régóta ismert

Léteznek olyan ősrégi gyógymódok, amelyekről nemcsak az emberek, de még az orvosok nagy része sem tud, vagy nem is akar tudni. Viszont az utóbbi időben egyre több ilyen gyógymódot ismernek fel újra és próbálják a mai fejlettségi szinthez igazítani, úgymond kissé modernizálni.

Az infraszauna ennek kiváló mintapéldája. A szaunázás már több évezrede kialakult egyik-másik népcsoportnál. Természetesen nem feltétlenül a mai formájára kell gondolni, de kezdetleges módon mégis gyakorolták, amit aztán egyre hatékonyabbá fejlesztettek. Akárcsak a szauna, az infraszauna gyógyhatásait sem lehet megkérdőjelezni, hiszen segítségével hatékonyan meg lehet szabadulni a mérgező anyagoktól. Az északi népektől származó szaunázás már olyannyira elterjedt, hogy az egész világon ismert és gyakorolt módszer.

Főleg a szépségszalonok és a wellness központokban alkalmazzák előszeretettel, hiszen a bőrre gyakorolt pozitív hatása mellett, az egész testre frissítő és üdítő hatással van. Bár az infraszauna működése kissé eltér a hagyományosétól, azonban a hatása ugyanolyan.

Print Friendly, PDF & Email