Betonkeverő gép vásárlás – Melyik típust érdemes választani?

Profibarkács betonkeverő
Profibarkács betonkeverő

Azon túl, hogy a nyár a pihenés időszaka sokaknak, még az építkezéseké, felújításoké is. A meleg időszakban ugyanis minden feltétel adott ahhoz, hogy a kinti munkálatok gyorsan elvégezhetőek legyenek. A klíma ilyenkor ideális, ezért már csak a megfelelő felszerelésre, alapanyagokra és eszközökre lesz szükség. A betonkeverők nélkülözhetetlenek ilyen tekintetben, ezek hiányában egy kőműves csapat gyakran tehetetlen. Legyen szó egy alap leöntéséről, járda, terasz készítéséről, falazó, vakoló habarcs ideális előállításáról, mindezt az egyedi berendezés nagyban felgyorsítja.

De mégis melyik lehet a megfelelő, amivel kiváló eredmények érhetőek el? A Profibarkács betonkeverő gépekről szóló útmutatója remekül összefoglalja a két fő típus közti különbségeket. Ebből látható, hogy a piacon többnyire 2 típus áll rendelkezésre, amelyek felkeltik a figyelmet. A henger és tányéros formával rendelkező kényszerkeverők többnyire az ipari szektorban szolgálják ki az igényeket.

Ezzel szemben, a leggyakrabban a hagyományosnak mondható szabadon ejtő vagy gravitációs keverőgépek azok, amelyekkel találkozni fognak. Ezeket szokták többnyire bevetni és ezek mutatnak jelentős formai, de főként teljesítmény és űrtartalom szerinti eltérést. A meghajtását általában egy elektromos árammal hajtott motor végzi. Ez forgatja meg a dobot, amibe belapátolhatóak az alapanyagok. A föveny, cement és víz összekeverését a belül elhelyezett keverőlapátok teszik meg.

A fordulatszám itt nem különösebben mérvadó, ugyanis a folyamat lassabban megy végbe, ami a minőséget tudja fokozni. A betonkeverőknek másik fontos része a kiöntőkerék, ami több pozícióba állítható. Megéri ezzel ügyesen és óvatosan bánni, mert a jelentős súly, ami kialakul a dob belsejében, elránthatja a kezelőt és sérülést okozhat. Ami a helyváltoztatást illeti, azt a termékre rászerelt kerekekkel oldható meg egyszerű módon. Igény szerint van mód válogatni az eltérő mérettartományok között. A profibarkacs.hu weboldalon a minőség előtérben van, tehát az itt található márkák biztosan nem okoznak csalódást és sok éven át kitartanak, fokozott kihasználás ellenére is.