McKenzie gyógytorna-rendelő Budapesten – Miben másak ezek a torna gyakorlatok?

McKenzie torna Budapesten
McKenzie torna Budapesten

Sajnos egyre inkább elmondható, hogy az egészség megőrzésére a legkevesebb figyelem összpontosul. A modern kor embere hajlamos arra, hogy elhanyagolja magát és mindent feláldozzon a munka oltárán. Ennek következménye többnyire az, hogy korlátozva lesz a mozgás lehetősége, ami azon túl, hogy fizikai fájdalommal jár, hosszabb távon komoly orvosi beavatkozásokat vetít előre. Nem véletlen, hogy a McKenzie torna Budapesten is (0630 505 0503; 1027, Vitéz u. 9.) ilyen népszerű lett. Ezen gyógytornász módszer segítségével sok kellemetlenségtől szabadulhat meg a páciens.

A Robin McKenzie által kifejlesztett eljárás egy mechanikai diagnózis és terápiás beavatkozás. Azok a személyek, akik ismerik, nemcsak kezelési célokra, hanem felmérésre ugyanúgy tudják alkalmazni. Már néhány alapgyakorlat elvégzésével megállapítható, hogy honnan indul ki a panasz, így célirányosan van mód kezelni. A McKenzie torna előnye, hogy aktívan bevonja a szenvedő személyt a gyógyulás folyamatába.

Bár eleinte csak passzív félként jelenhet meg a páciens, akit speciális manuális fogásokkal igyekszik kezelni a terapeuta, majd felállítható egy olyan mozgássorozat, ami odahaza egyedül is elvégezhető. Ezzel mindenki kezébe veheti a saját jobbulásának a receptjét. Egyértelműen el lehet mondani, miszerint egyre gyakrabban van szükség a McKenzie torna alkalmazására, hiszen az elkényelmesedett életmód miatt, rengetegen szorulnak segítségre. A különféle gerincbántalmak mögött többnyire mechanikai eredetű, a helytelen testtartásból adódó problémák húzódnak meg.

Ezek megszüntetésével a fájdalom enyhül, majd végleg eltűnik. Műtétek válthatóak ki az időben megkezdett McKenzie eljárás használatával. A gyógyszerek szedésére sem lesz szükség, amivel tovább tehermentesíthető a szervezet. Megéri mihamarabb ellátogatni a gyogytornaszom.hu weboldalra, amennyiben felmerülne bármilyen gerincet érintő kellemetlen tünet. A mielőbb megkezdett kezeléssel megelőzhető a súlyosbodás és rengeteg fájdalomtól való szenvedés váltható ki egyszerűen. Nem éri meg vesztegetni az időt.