Megfelelő testápoló a hideg időszakra

Testápoló krém
Testápoló krém

A hűvösebb évszakok beköszöntésével, a bőr elkezd kiszáradni és kirepedezni, a hideg levegő hatására. Ebben az időszakban még fontosabb a hidratálás, mint az év bármelyik szakában. Lényeges, hogy olyan testápoló krémet válasszon, amelyik nem mérgezi a szervezetét mindenféle kémiai szerrel.

A természetes alapanyagú krémek növényi kivonatokat tartalmaznak, mint például a kakaóvaj, kókuszdió vaj, argánolaj vagy shea vaj. Mivel hidratálás céljából használja a testápolót, ezért a víz is egy kulcsfontosságú alapanyagnak számít. Nagyon oda kell figyelni a krémek összetételére, hiszen a bőr érzékeny és a szintetikus anyagokat tartalmazó kozmetikai szerek allergiás reakciót válthatnak ki.

Általában a mesterséges anyagokat tartalmazó kozmetikumok 3 évig is érvényesek lehetnek, míg a natúr termékek szavatossága csak 1 év. A testápoló krémet mindig frissen mosott, nedves bőrre vigye fel, így a leghatékonyabb a hidratálás. Ne feledkezzen meg bőre ápolásáról, hiszen az egészséges, sugárzó külső kulcsfontosságú eleme!