Miért hasznos az egyszerhasználatos szájmaszk?

egyszerhasználatos szájmaszk
Egyszerhasználatos szájmaszk

Nagyon sok olyan árucikk létezik, különösképpen az orvostudományban és a gyógyszeriparban, amit elsősorban egészségügyi okokból nem ajánlatos többször alkalmazni. Az utóbbi években rendkívüli mértékben elterjedt szerte a világon az egyszerhasználatos szájmaszk használata is.

Mindennapossá, teljesen megszokottá vált, míg korábban ez egyáltalán nem volt így. Érdemes megvitatni, hogy tulajdonképpen mire szolgál az egyszerhasználatos szájmaszk. A tévhitekkel ellentétben, nem óvja meg a hordozóját a kórokozóktól, azonban nagymértékben lelassíthatja a vírusok és baktériumok terjedését oly módon, hogy megakadályozza a szabadon levegőbe való jutásukat.

Az orvosok, sebészek egyébként sem véletlenül hordják műtéteknél vagy vizsgálatoknál az egyszerhasználatos szájmaszkot, hiszen az bizonyos mértékben megakadályozza a fertőzések és a különféle betegségek terjedését. Természetesen itt nemcsak a doktor biztonságáról van szó, hanem arról is, hogy a beteg állapota ne jusson a meglévőnél még súlyosabb szintre.