Milyen bontókalapácsot vegyek?

Bontókalapács
Bontókalapács

Azt szokták mondani, hogy amikor valaki már mindennel elkészült az otthona körül, akkor rövid időn beleül nekilát a válaszfalak kibontásának. A felújításnak, bővítésnek külön része ez. A jól megszokott lakás elrendezése néhány év után már kevésbé hatékony vagy unalmassá válik. A több szobás ingatlanban, amíg vannak gyermekek, addig mindenki igényli a saját territóriumot. Amint felnőnek a lurkók és kirepülnek otthonról, máris más helyzet alakul ki. A több lakrész feleslegessé válik. Ilyenkor kerül elő a bontókalapács.

Két szoba egybenyitásával jelentően kibővíthető a belakható felület aránya, illetve a nappaliba kerülhet több szórakoztató elektronika, amennyiben van hová. Az sem ritka, hogy a falak helyére párkányok és azokra akvárium telepítése történik, vagy azok beépítve lesznek a felületekbe. Rengeteg dolog elképzelhető, aminek csak a kreativitás szab határt. Az internet tele van remek ötletekkel, ezekből érdemes meríteni. Szakemberekre is olykor szükség lehet, de megesik, hogy a leterheltség miatt nem érnek rá azonnal.

A kellő lelkesedés jelenétében, valamint a megfelelő bontószerszám beszerzésével, saját kezűleg elkezdhető a munka. Bontókalapács választásnál nem mindegy, hogy csak kisebb nyílást szeretnél kialakítani, vagy egy egész betonfalat szeretnél lebontani. Ez mindenképpen kulcskérdés! Amennyiben tervbe van több átalakítás és vékonyabb válaszfalak mellett, a vastagabb tartószerkezetek elmozdítása, kitolása is esedékes, akkor nagyobb ütőenergia kell majd a gyors kivitelezéshez.

Az energia-leadás mellett, a vibrációs teljesítmény legalább annyira fontos feltétel. Amíg az előbbi a munkamenet gyorsaságát és az áttörés hatékonyságát adja meg, addig az utóbbi a kifejtett rezgéstartományt jelzi. Minél kisebb a vibráció, annál könnyebben lehet dolgozni a termékkel, mert nem okoz nagy megterhelést a tartása. A profibarkacs.hu weboldalon több gyártó eltérő típusai között válogathatsz. A pontos műszaki tulajdonságok ismeretében egyszerűbb a döntés. A gyors kiszállítást követően pedig nem marad más hátra, amint a gyakorlatban való tesztelés.