Mit jelent a gazdasági mediátor kifejezés?

gazdasági mediátor
Gazdasági mediátor

A téma, amiről most írunk, nagyon sok embernek újdonság, de ha hallottak is róla, egészen bizonyos, hogy nem túl sokat. Valamiért a gazdasági mediátor kifejezés, mint szakma, még nincs a köztudatban, de aki már kipróbálta, nagyon komoly jövőképet fest a dolog előtt.

Ez pedig azért van, mert rendkívül hatékony megoldás, hiszen nemcsak jóval olcsóbban megúszunk egy-egy konfliktus tisztázását, de sokkal békésebb, rugalmasabb, informálisabb ez a fajta megoldás. A gazdasági mediátor szinte mindig nagyon jó kommunikációs készségekkel rendelkezik, hiszen ebben rejlik az ereje.

Egy bíróság biztosan nem lesz kedves, szimpatikus a felekkel, hiszen nem is ez a célja. A gazdasági mediátor sem kifejezetten a kedvességéről híres, de az biztos, hogy megpróbál mindkét fél kedvében járni, hogy eredményesen záruljon a munkája.

A gazdasági mediátor munkája szinte biztosan pozitív hozadékkal fog járni és nemcsak az egyiknek, de mindkét félnek. Jó, ha lapul a névjegykártyák között egy olyan, amin egy ilyen személy elérhető. A gazdasági viszonyok egy speciális formája az, amikor a munkahelyi környezetben alakulnak ki konfliktusok.

Ez egy olyan szituáció, amikor a munkaügyi mediátor lesz a megoldás. Van néhány olyan jellemző probléma, ami ebbe a kategóriába sorolandó. Ilyen például a felmondás körüli kérdések. A felmondási idő is szokott kérdéseket maga után vonni, esetleg a titoktartással kapcsolatos kérdőjelek is gyakran gondot okoznak.

Ezen kívül a lehetőségek tárháza végtelen, mert a munkaügyi mediátor feladatkörébe nagyon sok minden belefér. Ez nagyszerű hír egyébként, hiszen ők olyan rugalmas és sokrétű tapasztalattal rendelkező szakemberek, akik szinte mindenhez hozzá tudnak szólni.

Ha pedig mégsem, akkor biztosan rendelkeznek olyan kapcsolatokkal, amelyek jól jönnek az ilyen problémás helyzetek tisztázásakor. A munkaügyi mediátor egy viszonylag új szakma, így a régi telefonkönyvekben nem találjuk meg a nevüket, de a világhálón utána lehet nézni, mert rengeteg szakcikk, vélemény, tipp található, ami a témába vág.

Print Friendly, PDF & Email