Szauna-rituálé

Szauna rituálé
Szauna rituálé

A test megtisztításának eljárásai sok kultúrában összecsengtek a spiritualitás kérdésekkel. A szauna egyfajta rituális test-lélek tisztító szertartásnak is tekinthető, amennyiben célunk nem pusztán a ragyogó bőr és méregtől mentes test elérésének vágya, hanem a lelki kiegyensúlyozottság birtokunkba költözése egyaránt. E kettő átragyogja egymást, hiszen a pszichoszomatikus betegségek megléte is arra utalnak, akár egy jól összeszerkesztett óra, úgy működik az ember szervezete is.

A szauna kellemes és csábító hatásai a következőkben rejlenek: rugalmassá formálja a testet, méregtelenítő hatással bír, a test salakanyag-tartalékát minimalizálja, javítja a vérellátást, gyönyörűvé varázsolja a bőrt, megakadályozza a korai öregedés bekövetkezését, serkenti az anyagcserét és fokozza a szervezet öngyógyító képességét.

A szauna mindezen hatásainak elérése érdekében, javasolt körültekintőnek lenni abban az esetben, amennyiben olyan betegségben szenvedünk, aminek megléte során nem használ, hanem esetleg árt a szauna. Példának okáért a vesebaj, szívbetegségek, epilepszia, tuberkulózis.

Print Friendly, PDF & Email