SZEMREVALÓ fesztivál idén is!

SZEMREVALÓ
SZEMREVALÓ

Idén szeptember 25. és október 3. között lesznek láthatóak a német nyelvterület legújabb filmjei. A Svájci Nagykövetség, az Osztrák Kulturális Fórum és a Goethe Intézet idén harmadik alkalommal mutatja be filmjeit a budapesti Művész moziban. A filmek között számos díjnyertes alkotás lesz látható.

A filmeket eredeti nyelven vetítik majd, alattuk felirat lesz látható, vagy hangalámondás lesz hallható. A filmek között 14 nagyjátékfilm és 4 dokumentumfilm szerepel, amelyek Szegeden és Pécsett is bemutatásra kerülnek.

A filmek alkotói is ellátogatnak hazánkban a filmek vetítésének idején. Elsőként a Világok között versenyfilm lesz látható szeptember 25-én, 19 órakor. A film a világ sújtotta Afganisztánról szól, amelyben egy nem mindennapi barátság lesz látható. A vetítés után Ronald Zehrfelddel találkozhatnak a filmnézők, aki a film egyik főszereplője, illetve egy másik alkotásban is feltűnik majd, az Elborult világban. A jegyek már elővételben is vásárolhatóak szeptember 11-étől a Művész moziban.