Üzleti mediáció idő-hatékonyan, bárkinek

válási mediátor
Válási mediátor

Igazságot tenni sok esetben nem is olyan egyszerű, mint gondolnánk. Leginkább akkor nem, ha egymással egyet nem értő felek állnak szemben. Hétköznapjainkban a jogi megoldások jutnak eszünkbe, amelyek több évig is eltarthatnak és nem kevés pénzünkbe kerülhet. Sok más terület mellett, a házasságok rendezését vagy adott esetben békés elválásokat tud irányítani a válási mediátor.

Mindezt idő-hatékonyan, hiszen nem kell elhúzódóan, megszámolhatatlan alkalommal megjelenni. Anyagilag pedig a megjelenések számától függően, kevesebb költséggel tehetünk pontot egy rendezendő ügy végére. A folyamatban lépésről-lépésre halad a szakember, hogy a feleknek és egyéb érintetteknek is megfeleljen a végeredmény.

A válási mediáció előtt meg kell fogalmazni a célt, hogy békésen szeretnénk rendezni a menthetetlen kapcsolatot, hiszen bármi is a vége, kihat akár a közös gyermekekre, akár egy közösen indított, később együtt irányított vállalkozásra is. Hatalmas szerepe van ebben egy válási mediátornak, aki a legjobb tudása szerint nyújt segítséget a csendes elválásban.

Megfelelő ambícióval rendelkezően fontos szempont a munkánkban való eredményesség. Ha pedig üzleti vonalon mozgunk, sokszor előfordulhat, hogy nem mindig találjuk szembe magunkat egyetértésekkel, ami a partnereket vagy a munkatársakat illeti. Ezekben az esetekben az üzleti mediáció ad mentőövet.

Személyre szabottan, időt és pénzt spórolva, könnyen tovább gördülhetünk a problémákon, ha élünk az üzleti mediáció lehetőségével. Ügytípusokat tekintve, bármilyen szerződésbeli félreértés vagy kártérítés esetén is megoldás az üzleti mediáció.

Ha szándékunkban áll eladni a cégünket, esetleg a vállalaton belüli managementtel csúszott el valami vagy beruházásokban akadtak viták, mind a mediátor szakterülete, aki profin alakítja a végeredményt, ideális megállapodást eredményezve. Lényegében bármilyen konfliktust szeretnénk rendezni, az üzleti mediáció révén, a későbbiekre nézve is baráti, de legalábbis emberi kapcsolatokat meg tudunk tartani.

Print Friendly, PDF & Email