wakame

Wakame, a keleti kalciumforrás

Az igazi ínyenceknek fontos, hogy az étel ne csak az ízlelőbimbóknak kedvezzen, hanem a szemnek is. A japán alga néven is ismert wakame, az ázsiai konyha fontos szereplője, pengealakú, szüret előtt aranyszínben pompázó leveleivel pontosan egy ilyen tetszetős élelmiszer, ráadásul amennyire szép, legalább annyira finom és egészséges.

A keleti országokban, Japánban, Kínában, Koreában őshonos, de Európában, a franciaországi Bretagne-ban is nagymennyiségben, bio körülmények között termesztett algafajta kalciumban, magnéziumban, B9- és K-vitaminban is gazdag.

Ezen összetevőknek köszönhetően, a wakame rendszeres fogyasztásával sokat tehetünk a csontjaink egészségéért és az immunrendszerünk erősítéséért.

Az Íztenger webshopban remek ötleteket találunk arról, hogyan nyűgözhetjük le a családunkat vagy barátainkat japán algából készült fogásokkal, például szezonzöldségekkel társított szezámmagos algasalátával. Ugyanitt szárított pehely formában is megrendelhető a wakame, mégpedig környezetbarát, visszazárható papírtasakban, úgy, ahogy azt egy bioterméktől elvárjuk.