Dinamikus ülőpárna minden ülőmunkát végzőnek

Dinamikus ülőpárna

Manapság nagyon sokan dolgoznak íróasztal és/vagy számítógép előtt, ami miatt igencsak megnőtt azok száma, aki valamilyen gerinc-, illetve derékproblémával küzdenek. Ennek okán, a TheraBand olyan dinamikus ülőpárna kollekciót dobott a piacra, amelyeknek köszönhetően nemcsak kezelhetőek, illetve enyhíthetőek az ilyen gondok, hanem meg is előzhetőek.

A dinamikus ülőpárna lényege, hogy tehermentesíti a gerincet, valamint helyes testtartásra készteti a rajta ülő személyt. Ezáltal segít elkerülni a hátfájást és a komolyabb mozgásszervi megbetegedéseket is. Sőt, a dinamikus ülőpárna a koncentrációs képességet is növeli, hiszen ha egyenes háttal ül valaki, akkor a tüdőkapacitás is nagyobb.

Ha egész nap csak görnyed, akkor a kellő mennyiségű oxigén sem tud bejutni a szervezetbe, így rossz közérzet, fejfájás és szédülés is jelentkezhet, ami miatt a munkáját sem tudja kellőképpen elvégezni. Tehát, a dinamikus ülőpárna nemcsak a gerincre van jó hatással, hanem a munkavégzés hatékonyságára is. Már csak ezért is érdemes minden irodai dolgozónak beszerezni.

Print Friendly, PDF & Email