GKI vizsga a nagyobb járművekhez

Jogosítvány tehergépjárműre

Gyakran vetődik fel bennünk a kérdés, hogy vajon mire van szükség egyes járművek vezetéséhez alkalmas jogosítvány megszerzéséhez. A GKI vizsga szempontjából köteles minden olyan személy vizsgázni, aki 3,5 tonnától nagyobb járműt szeretne vezetni.

Vagyis minden olyan jármű vezetésénél szükség van, amelyekhez C, D, E jogosítvány kell. A GKI vizsga megszerzése előtt el kell végezni az alapképzést, ezt követően pedig megkapja a kártyát.

A GKI vizsga megszerzése után 5 évig vehet vészt a forgalomban, majd újabb továbbképzésen kell részt venni. Sokszor tétován állunk, hogy akkor minden gépjárműre külön kell elvégezni az alapképzést vagy sem. Azonban van egy jó hírünk, ami azt jelenti, hogy elvégezhetjük összevonva az autóbusz és a tehergépjármű vezetéséhez szükséges alapképzést.

A GKI vizsga letétele két részből áll, elméleti és gyakorlati. A sikeres vizsga teljesítéséhez egy esettanulmányt is el kell végezni, amire ugyancsak felkészítünk mindenegyes jelentkezőt. Eztán már minden csak a vizsgázó egyénen múlik.

Print Friendly, PDF & Email