Íme 5 tipp kezdő motorosok számára!

Első a biztonság!

Hogyha most kapta el a motorozás iránti vágy, akkor ideje belevetnie magát, de a legfontosabb tényezőket ne hagyja figyelmen kívül! Bizonyosodjon meg róla, hogy a választott motorkerékpár tényleg megfelel a stílusának! A motorozás egy életérzés, ami alkalmas az önkifejezésére. Olyan szabadságérzetet ad, amit semmi mással nem tapasztalhat meg. Egy autóban ülve be vagyunk zárva és nem vagyunk kapcsolatban a környezetünkkel.

Viszont egy motor nyergében érezzük a szelet, a napsütést, az esőt és azt a nyers erőt, amikor meghúzzuk a gázt. Ha még nem próbált ki egy bivalyerős paripát sem, akkor nem érdemes azzal kezdeni, bármennyire is csábítanak a lóerők és a dübörgő kipufogók. Aki nem tud megülni egy vadlovat, az valószínűleg hamar a földre kerül és ez így van a motorkerékpárok esetében is, csak itt sokkal nagyobb a tét. Hogyha még tapasztalatlan motoros, akkor nehéz lesz kordában tartania azt a hatalmas erőt, amit a lába közé vesz. A biztonság ebben az esetben is elsőrendű. Az utakon szinte minden esetben az erősebb nyer.

Sajnos ez a baleseteknél szokott kiderülni. Mindig nagy körültekintéssel motorozzunk, mert sokkal nagyobb veszélynek vagyunk kitéve, mint az, aki autóban ül. Minket nem véd biztonsági öv, sem légzsák. Ezért hívják fel a motorosok a sofőrök figyelmét különböző felvonulások keretében arra, hogy tartsák tiszteletben a motorkerékpárosokat az utakon, viszont ez fordítva is igaz kell legyen.

Hogyha betartjuk a közlekedési szabályokat mi is és nem akarunk mindenkit lenyűgözni azzal, hogy képesek vagyunk száguldani, mint a puskagolyó, akkor holnap nagyobb eséllyel fogunk ismét a nyeregbe ülni. De balesetek még a legnagyobb körültekintésnél is előfordulnak, ezért elengedhetetlen a megfelelő védőöltözék akkor is, ha csak egy rövid út miatt pattanunk a motorra. Minden út előtt nézzük át a motorkerékpárt, hogy milyen állapotban van! Győződjünk meg róla, hogy minden alkatrész megfelelően működik. Kellemetlen érzés belecsúszni egy éles kanyarba, hogyha akkor vesszük észre, hogy nem fognak a fékek.

Print Friendly, PDF & Email