Mi határozza meg a tequila árát?

Tequila ár
Tequila ár

A whiskyvel, a konyakkal és a rummal ellentétben, a tequila még csak az utóbbi évtizedekben kezdett elterjedni a világ számos pontján, így hazánkban is. Ma már igen népszerű ez is, a többi ital mellett. A kék agavéból készült ital jellegzetes íze semmivel sem téveszthető össze.

A tequila ár alakulását több tényező határozza meg. De mint más nemes ital esetén, a minőségnek itt is nagy szerepe van az értékének meghatározásában. A jó minőségű tequilák kizárólag agavé párlatot tartalmaznak.

Semmilyen mesterséges íz vagy színfokozót nem adnak hozzá. Az érlelés során azonban változatos színt és aromát kaphatnak az italok. Ezért nagyon fontos az is, hogy milyen körülmények között, mennyi ideig tart az érlelés. Ez is befolyásolja a tequila ár meghatározását.

Az árak ebben az esetben is igen tág határok között változnak. A 4-5 ezer forintos literenként áraktól kezdve, egészen a 100 ezres nagyságrendig lehet vásárolni ilyen italokat a szaküzletekben. A tequila ár meghatározásában fontos tényező az is, hogy milyen hosszú ideig érlelték az italt.

Print Friendly, PDF & Email