Milyen egy jó gyerekcipő?

Gyerekcipő
Gyerekcipő

A kezdő szülők nem mindig vannak tisztában azzal, hogy milyen szempontokat kell figyelembe venniük a megfelelő lábbeli kiválasztásánál. Érdemes a műveletet a csemete lábméretének a megállapításával kezdeni.

Nem feltétlenül jelent gondot, ha a kiválasztott gyerekcipő egy kicsivel nagyobb, mint a lurkó lába, hiszen ebben a korban igen gyors a növekedés. Az édesanyáknak és az édesapáknak ügyelniük kell arra is, hogy elég jó legyen a lábbeli kialakítása. Az a legpraktikusabb, ha a sarokrész meg van emelve, mert így biztosan nem deformálódik a kicsik lába.

Előnyt jelent, ha a gyerekcipő talpa hajlékony, mert így biztosan nem kell törésre számítani. Az orrvédelemnek köszönhetően nem fog hamar elkopni a lábbeli, ezért a szülők szívesen választják az ilyen modelleket.

Szóba kell még hoznunk a betéteket is, amelyek arra szolgálnak, hogy csillapítsák a rezgéseket. A bőr anyaga képes átengedni a levegőt is, ezért a kicsik lába nem fülled majd be a gyerekcipőben. Az a legjobb, ha a lábbelit tépőzárral lehet kezelni, mert így a kicsik nem lesznek a felnőttekre szorulva a fűző miatt.

Print Friendly, PDF & Email