Bérszámfejtés Győr

Bérszámfejtés Győr egész területén

A Helvetia Consulting Kft. könyvelőirodánál a bérszámfejtés Győr minden részéről elérhető szolgáltatásnak számít. Az iroda számos olyan feladatot ellát, ami egy kisebb vagy nagyobb vállalkozásnak a legális működéséhez kötelező. Ilyen például a bérszámfejtés Győr belvárosában, illetve annak környékén. Az előbb említett tevékenység igen sokrétű, hiszen beletartozik a bérek és juttatások kiszámítása, azok számfejtése, a gazdasági szervezeteket terhelő befizetések, a fizetési csekkek kiállítása és még lehetne folytatni a sort.

Sokan azt hiszik, hogy egy bérszámfejtő csak a hónap elején dolgozik, a többi napon pedig pihen. Azonban ez óriási tévedés, hiszen a rengeteg papír és elektronikus anyag, amit be kell gyűjtenie, több héten keresztül történik. Továbbá, a számfejtett adatokat be kell vinni a gépbe, azt jóvá kell hagyatni. Előfordulhat az is, hogy egy dolgozó a hónap közepén, elején vagy végén egyszerűen felmond. Ilyenkor a bérszámfejtő fogja elintézni a felmondással járó kifizetéseket. Továbbá, idesorolhatjuk a táppénzzel vagy egyéb juttatásokkal (GYES, GYED, GYED Extra, vezetői pótlékok, prémiumok) járó könyvelési feladatokat is.

A bérszámfejtés Győr városában bárkinek elérhető

Ez így igaz, hiszen a könyvelőiroda minden újonnan érkező ügyfelet szívesen fogad. A bérszámfejtésen kívül, adótanácsadással és általános könyveléssel is foglalkoznak a kollégák. Nem szabad elfelejteni, hogyha valaki szeretne nyitni egy új vállalkozást, esetleg a régit szüneteltetné vagy megszüntetné, akkor is könyvelőre lesz szüksége. A bérszámfejtés Győr minden részén igénybe vehető. A pályázati tanácsadásnak köszönhetően, segítséget nyújtanak különböző intézményeknek és magánszemélyeknek is, hogy sikert érhessenek el.

A teljeskörű bérszámfejtést és könyvelést igazán precízen és pontosan végzik, hiszen több, mint 20 éves tapasztalattal rendelkeznek. Az iroda minden munkatársa mindig naprakész a különféle adókkal és jogszabályokkal kapcsolatban. Ez fontos, hiszen, ha bármilyen változás történik, például módosítják valamelyik adófajta mértékét, kitolják az összeghatárt, esetleg emelnek rajta, akkor azt az ügyfelek felé is jelezni szükséges.

A bérszámfejtő mivel foglalkozik?

Sok mindennel, ami egy vállalkozás életében munkabérekkel kapcsolatos szinten jelen van. A dolgozók bérének havi számfejtésével, az adatok nyilvántartásával, a jövedelmek és járulékok elektronikus adatszolgáltatásával és a többi. A bérszámfejtő a fizetendő adók és járulékok listáját is elkészíti a számfejtett bérek adataiból. Továbbá, feladatának tekinthető a munkavállalók adatainak begyűjtése és azok nyilvántartása. Még az önkéntes nyugdíjpénztári bevallások elkészítése is ráhárul.

Nagyon gyakran előfordul, hogy az ügyfélnek kérdése van az adott hónap közben, esetleg kimutatásra vagy segítségre van szüksége. Ezeket a felmerülő kérdéseket is a bérszámfejtő válaszolja meg. A bérszámfejtés Győr rutinos szakembereivel gyorsan megy, hiszen már kellő tapasztalattal rendelkeznek ahhoz, hogy ismerjék a könyvelés minden csínját-bínját. Ha Ön is megbízható könyvelőirodát keres, akkor nézzen szét a helvetiakft.hu weboldalon! Itt láthatja a szolgáltatások teljes listáját, illetve olvashat is róluk némi ízelítőt.

A bérszámfejtés mennyi időt vesz igénybe?

Egy tapasztalt szakembernek, ha minden szükséges adat kéznél van, akkor csak pár órát. Viszont nem a számszerűsített adatok felvitele a sok idő, hanem az azt megelőző előkészítés. Ugyanis minden dolgozótól be kell gyűjteni a különféle adatokat, például, ahol esetleg csekkoló órát használnak, ott ennek a készüléknek az információit is le kell tölteniük. Természetesen ez előbbi egy modernebb megoldás, viszont még manapság is léteznek olyan mikro vállalkozások, ahol csak néhány munkavállaló dolgozik.

Itt nincs szükség modern eszközökre, hiszen sok esetben a munkaórák elszámolása is papíralapon működik. Egy bérszámfejtő a Cafeteria elszámolást és a szabadságok, illetve túlórák számát is fel kell vigye a könyvelésbe. Ennél a munkakörnél igen nagy az esélye a hibázásnak, viszont a szabályokat betartva, a bérszámfejtett adatokat többször ellenőrizve, nem csúszhat hiba a számításba. A bérszámfejtés Győr nagyobb multijainál kicsit hosszabb időt vehet igénybe, hiszen léteznek olyan cégek, amik több száz, akár ezer dolgozót is foglalkoztatnak.

A bérszámfejtés Győr cégeinek kötelező feladat

Minden valamikori vállalkozásnak, legyen az új vagy régi, kötelezően kell lennie könyvelőnek. A könyvelőirodák több munkavállalót is foglalkoztatnak, akik különféle feladatokat látnak el. Lehet van, aki csak a bérszámfejtéssel, más az egyéb könyvelői feladatokkal foglalatoskodik. A bérszámfejtés Győr városában lévő vállalkozásoknak is kötelező.

Ez azért van, mert minden cégnek adót, járulékot kell fizetnie. Ennek pontos elszámolása pedig könyvelés útján kivitelezhető. Léteznek olyan könyvelőprogramok, amiket csak azok tudnak használni, akiknek van hozzá jogosultságuk. Ilyenek például a bérszámfejtők és a könyvelők. Számukra nagyon fontos az odafigyelés, hiszen a számoknak minden hónap végén stimmelniük kell. Bármelyik vállalkozás kaphat egy esetleges be nem jelentett ellenőrzést, ilyenkor pedig a teljes könyvelést átvilágíthatják.