cserjés pimpó

A cserjés pimpó rendkívül különleges

A cserjés pimpó, más néven Potentilla fruticosa egy nem túl magas, gazdagon virágzó lombhullató cserje, amit sokan választanak a kertjükbe. Levélzete apró, zöld vagy szürke színű és kifejezetten sűrű.

A virágai általában sárgák vagy narancssárgák, de egyes fajták fehérek vagy rózsaszínek is lehetnek. A cserjés pimpó nyáron nyílik és kimondottan hosszú virágzási időt mutat. Többek között mellette szól az is, hogy kevés gondozást igényel. Nagyszerűen tűri a napos vagy félig árnyékos helyeket és sokféle talajon jól érzi magát.

Javasolt rendszeresen metszeni annak érdekében, hogy megőrizze a formáját és méretét. A cserjés pimpó rendkívül hidegtűrő, ami azt jelenti, hogy képes ellenállni a téli időjárási viszontagságoknak is.

Érdemes tudni, hogy könnyen szaporítható magról, dugványról, sőt, osztással is. Nem igényel sok tápanyagot, viszont a megfelelő vízellátást biztosítani kell a növénynek, különösen a forró nyári napokon. Bár a cserjés pimpó fő vonzereje leginkább a virágzásában rejlik, télen is díszítő értékkel bír.