A magyarság ősi gyökerei

A magyarság ősi gyökerei írója hisz a dicső jövőben

Kik vagyunk és hová tartunk? Melyek azok a múltban megélt, nagyobb volumenű események, amelyek még ma is hatással lehetnek az életünkre? Ilyen és ehhez hasonlóan epikus kérdéseket feszeget A magyarság ősi gyökerei című alkotás, Badiny Jós Ferenc tollából.

A nagynevű író, aki egyébként egyetemi professzor is volt, igazán lebilincselő, kalandos életet tudhatott a magáénak. Talán ez az izgalmakban gazdag élet irányított Badiny úr kezét, amikor tollat ragadva úgy döntött, fellebbenti a fátylat az általa igaznak vélt történelemről – ki más, mint a magyarok vonatkozásában.

A magyarság ősi gyökerei lebilincselő stílusban íródott – az igazán felbecsülhetetlen érékét azonban nem a szövegszerkesztésének és a stílusának köszönheti. A polgárpukkasztó mű ugyanis a dicső múlt mérföldköveire hivatkozva felszólítja a magyarokat az ébredésre és a cselekvésre, jelezvén, hogy eljött az idő az őket megillető hely elfoglalására a nagyvilág színpadán. A magyarság ősi gyökerei pedig töretlenül, meg nem alkuvóan hiszi, ez a küldetés sikeres lesz.