Casco biztosítás külföldre – Ezekről érdemes tudnia utazás előtt

Biztoshely
Biztoshely

A CASCO biztosítás adja a gépjármű teljes védelmét, ezért célszerű megfontolni ezt a lehetőséget. Viszonylag egyszerű dolgunk van, ha Magyarországon szeretnénk igénybe venni ezen biztosítási módozat segítségét, viszont az ezzel kapcsolatos szabályok külföldi káresemény bekövetkeztekor nem mindenki előtt egyértelműek. A Biztoshely szerint külföldre utazáshoz nem szükséges külön Casco biztosítást kötni, ha egyébként már korábban megkötötte a biztosítását és külföldön is jogosult a szolgáltatásra.

A CASCO biztosítás általában az európai országokban érvényes, viszont ki kell hangsúlyozni azt is, hogy nincs erre vonatkozó egységes szabályozás. Ennek tulajdoníthatóan, az egyes társaságoknál eltérő lehet a biztosítás területi hatálya. A szerződési feltételekből tájékozódhatunk arról, hogy kiterjed-e az úti célunkat jelentő országra is a biztosításunk. Ha igen, akkor nem szükséges az utazás idejére külön biztosítást kötni.

Semmiképpen nem ajánlott megfelelő, teljeskörű biztosítás nélkül útnak indulni, ugyanis ha külföldön fordul elő egy olyan probléma, amit itthon könnyedén megoldunk, határainkon kívül nehézséget jelenthet még akkor is, ha gyakorlott sofőrök vagyunk. Sok minden történhet, például balesetet okozunk, összetörik az autó, a kárért felelős gépkocsivezető pedig elhajt a helyszínről stb. Tehát számtalan olyan eset előfordulhat, amikor nagy szükségünk lehet a CASCO biztosításra. Fontos információkat találunk erről a módozatról a biztoshely.hu weblapon.

Ahogy megszületett bennünk az elhatározás, hogy külföldi utunk előtt CASCO biztosítást kötünk, nem kell tovább navigálnunk az interneten, mert helyben megköthetjük a szerződést. Ez pár perc alatt lezajlik a weboldalon, de a szakértők telefonos vagy üzenetes megkeresésre is a segítségünkre lehetnek. Ha arra van igény, akkor segítenek megkeresni az optimális lehetőséget is. Amennyiben használja az oldalon lévő CASCO biztosítás kalkulátor rendszert, akkor 12 személyre szabott ajánlat közül döntheti el, hogy melyik lesz az ideális.