fűmag

Gyepszőnyeg minőségi fűmagból

A gyönyörű pázsit kialakítása nem számít lehetetlen feladatnak. Ki az, aki ne csodálna meg egy szép, összefüggő gyepszőnyeget? De nem mindegy, hogy milyen fűmag kerül a földbe, ahogy a talaj minőségére is figyelnünk kell.

Mint minden növény, ez is rengeteg odafigyelést és gondoskodást igényel, ami alatt az olyan dolgok értendőek, mint a rendszeres öntözés, a mulcsozás vagy a gyeplazítás. Már a fűmag igényeire is figyelnünk kell, mert ez fogja meghatározni, hogy milyenek lesznek a hajtások.

Befolyásoló tényezőt jelent a domborzat, a napfény és a víz mennyisége. Nemcsak akkor kell locsolni a fűmagot, amikor éppen az eszünkbe jut. Körültekintő munkára van szükség, hogy a nedvesség a fűszálakhoz egyenletesen eljusson.

Minél jobb a mag minősége, annál nagyobb esélyünk van kialakítani egy gyönyörű pázsitot. Időigényes feladatnak tűnhet, viszont annak mindenképp megéri, aki szereti a természet közelségét. A friss pázsit semmi mással nem helyettesíthető. A webáruházból különböző kiszerelésben rendelhető meg a fűmag.