A mediterrán termésköves térburkolat használata egyre népszerűbb a kertekben

Térburkolat

Mindenki, aki egyszer nyaralása alkalmával mediterrán vidéken volt, az szeretné csak egy kis szeletét annak a hangulatnak a saját kertjébe is bevarázsolni. Így próbálják meg sokan kialakítani a kertjüket, melybe mediterrán hangulatú terméskőből készült térburkolatú utakat építenek, ami elkalauzol minket a kert különleges, délszaki növényei között.
Akiknek van rá lehetősége, ők már a kertek kialakítására is cégek segítségét kérik, mert így tényleg egy színvonalas kertet lehet kialakítani, ahol a növények tényleg úgy vannak elhelyezve, hogy azok a legjobban tudjanak nőni és egy igazi kis park képét adják. A térburkolatból a kis utakon kívül a teraszt is lehet fedni.
Nagyon sok fajta kő és egyéb betonból öntött különféle színű kis tégla kapható, melyekből lehet kerti járdát, autó beállót és terasz burkolatot és készíteni. A mostani mediterrán „mánia” miatt, ami Magyarországon van, leginkább a Toszkán hangulatot idéző hasított kő burkolatok használata van divatban. Sokan ebből készítik a házak lábazatát és a csöpögő járdát is.
Ezeknek a térburkolatoknak a négyzetméterenkénti ára attól függ, hogy milyen gyártó termékét vásároljuk meg.
Ezeknek a burkolatoknak a letevéséhez a legtöbbször szakemberre van szükség, így mielőtt bevásárol ilyenből, keresse meg a megfelelő kivitelezőt.

 

Print Friendly, PDF & Email