tejsavó fehérje

A tejsavó fehérje gazdag energiaforrás

Nemcsak a sportolóknak hasznos, hanem számos egészségügyi előnnyel is bír. A tejsavó fehérje könnyen emészthető, jól felszívódik és tartalmazza az összes esszenciális aminosavat. A kor előrehaladásával az izomtömeg természetes módon és folyamatosan csökken.

Ez sajnos a legtöbb esetben zsírgyarapodáshoz vezet, ami krónikus betegségeket vonhat maga után. Ha a szóban forgó étrend-kiegészítőt beiktatja a mindennapjaiba és rendszeresen eljár futni vagy konditerembe, akkor ez a probléma jó eséllyel elkerülhető.

Érdekességként meg kell említeni, hogy már az ókori görögök és rómaiak is használták gyógyításra. A tejsavó fehérje, vagyis a sajtgyártás mellékterméke az egyik leggazdagabb forrása az elágazó láncú aminosavaknak, amelyeknek a hiánya jelentős mértékben negatívan befolyásolja a sportteljesítményt.

Mivel telítettség érzetet okoz, ezért a szigorú étrend betartásában óriási segítség lehet, hiszen nem fogja kívánni a finomságokat. A gyermekek is fogyaszthatják, amennyiben nem allergiásak a tehéntejre. A tejsavó fehérje mindenkinek ajánlott, aki igyekszik egészségesen élni.