Védőkesztyűk sokféle típusban

védőkesztyűk
Védőkesztyűk

A kiválasztásuknál szem előtt kell tartani, hogy milyen szakterületen tevékenykedik. A védőkesztyűk anyaga lényeges szempont. A fizikai munkát végezőknek célszerű a bőr változatok közül választani, hiszen erős felépítésűek és strapabíróak, így minden szituációban helytállnak. A vízzel történő tevékenységek kapcsán, a vízzáró gumis termékek lesznek a tökéletesek.

Ezek megfelelő védelmet biztosítanak a vegyszerekkel történő érintkezéskor is. A mechanikus darabok meg kell feleljenek néhány követelménynek. Az efféle védőkesztyűk kopásállóak, a vágással és a szúrással szemben pedig ellenállóak.

Ha kicsapódó lángokkal vagy sugárzó hővel dolgozik, akkor olyan típus mellett döntsön, amelyik meggátolja a hő áthaladást és az égési sérülések kialakulását. A hideg környezetben történő feladatvégzés nem könnyű. Ebben az esetben a kellékeknek melegebb béléssel kell rendelkezniük és vízálló textilből kell készülniük. Mielőtt megrendeli a védőkesztyűk valamelyikét, üljön le és gondolja át, hogy milyen célból van rá szüksége!